Saša Zinaja
NOVI POČETAK

Jelena Pajić: Ne sumnjam u svoju odluku

Promjena posla sa sobom uvijek donosi svojevrstan stres, no za voditeljicu Jelenu Pajić (32) on je bio - pozitivan! Mjesec je dana prošlo otkako je, nakon 13 godina, napustila Hrvatsku radioteleviziju i prešla u konkurentsku televiziju kao nova voditeljica emisije RTL Danas, a upravo će večeras s novog radnog mjesta pozdraviti gledatelje u njihovim dnevnim boravcima. Za Gloria.hr otkrila je kako izgleda njezin novi početak, ali i sve o novom radnom mjestu, kolegama, dress codu, tremi ususret prve emisije, ali i želji za kupnjom vlastitog stana

Preživjeli ste prvih mjesec dana na novoj televiziji, možete li kao Vlada dati svoju ocjenu novog radnom mjesta?

Ne preživjela, nego uživala. Bilo je ovo divnih mjesec dana – upoznavanja, proba, sastanaka, razgovora i ćakulanja s kolegama. Sad kreće ono pravo – studio i konkretan rad na emisijama. S obzirom na početak, uopće ne sumnjam da će i nastavak biti jednako ugodan i produktivan.

Je li to bio dobar potez? Volite li inače promjene?

Ovo je bio odličan potez. Uopće ne sumnjam u svoju odluku. Što se promjena tiče, one su sastavni dio života. I volim ih i ne. Kako kada i ovisno kakve su. No, mislim da su ipak većim dijelom korisne i dobre.

Kakva je atmosfera na radnom mjestu?

Odlična. Vrijedno se radi, i urednici i novinari se tijekom cijeloga dana trude dobiti što više informacija, razgovaraju o tome kako ih na najbolji mogući način predstaviti gledateljima, kako odabrati što kvalitetnije sugovornike i goste. Ali pored toga uvijek se nađe koji trenutak za nešto pojesti, popiti kava ili proćakulati kratko u prolazu.

Imali ste vrlo zahtjevan tempo na HTV-u, neko vrijeme ste radili 'Dobro jutro, Hrvatska' i 'Bingo', što je značilo da izlazite s televizije u 19 h, kakav je tempo sada?

Tempo je na trenutke bio brutalan. Tu je bilo i nekoliko dežurstava i emisija u programu Radio Sljemena, i to sve istovremeno. Raspored mi je bio krcat. Prijateljice su me redovito zezale kad bih dogovore i kave s njima upisivala u svoj poslovni rokovnik. Jednostavno, bez toga nije bilo moguće – niti zapamtiti, niti organizirati raspored. Tempo mi je zadnjih tjedana puno sporiji, ali prvih mjesec dana na novom poslu ionako ne pokazuje u potpunosti kako će to izgledati u mjesecima koji su pred nama. No, nadam se da ću imati više vremena pa da će u mojem rokovniku biti više mjesta za kave, ručkove i druženja.

HRT
Krasnodar Peršun / hrt

Vijesti vodite u dvojcu s Tomislavom Jelinčićem, je li uviđavan i strpljiv kolega?

Tomislav je kolega za poželjeti – drag, strpljiv, pun znanja, savjeta, vrlo profesionalan i odličan u poslu. I do sada sam imala sreće s kolegama suvoditeljima, a izgleda da se tako i nastavilo. Sretna sam što je tako!

Imate li već interne šale?

Pa, za sada još ne. Nije još bilo toliko situacija u kojima bi nastale neke šale. No, ne sumnjam da će ih se s vremenom nagomilati.

Informativan program je vrlo strog i brz, sviđa li vam se to?

Strogi i brzi – njušim novu filmsku franšizu. Ma, iz moje perspektive, nije to toliko drugačije od onog kako sam do sada radila. Svi oni koji su ikada doživjeli dio mog nekadašnjeg rasporeda znaju da je to i tada bilo izuzetno brzo – hrpa emisija, snimanja, dogovora, sastanaka, montaža. Ovo jest drugačija forma, ali sve se na kraju svodi na isto – fokus na gledatelje, trud da dobijemo najviše i napravimo najbolje.

Morate imati ozbiljniji look, jeste li na ti s odijelima?

I do sada su me vrlo često odijevali u sakoe tako da ne osjećam neku značajniju promjenu. Odjeća se ionako ne smije isticati u informativnim emisijama, najvažnija je informacija. Dakako, želim izgledati elegantno i oku ugodno. Točkice, prugice, cvjetiće, boje i kojekakve uzorke ostavit ću za privatno vrijeme.

RTL / rtl
Rtl / rtl

Izjavili ste jednom da vam je najveća želja imati svoj stan i urediti ga po svojoj volji, jeste li s transferom bliži ostvarenju tog sna?

Dakako da jesam. Posao na RTL-u omogućava mi razmišljanje, a onda i realizaciju tih planova o kojima sam do sada samo maštala. Nisam još počela poduzimati neke konkretne korake, sada sam fokusirana na što bolji start RTL-a Danas, ali doći će vrijeme i za konkretizaciju stana.

Nedavno ste bili na Tajlandu, volite putovati?

Ma nisam nešto previše od putovanja... Rijetko ih baš ja iniciram. Više me ponese dok prijatelji putuju pa se priključim njima. Tako da se ni ne mogu pohvaliti nekim zavidnim brojem zemalja koje sam posjetila. Tajland od prošle godine je definitivno najdalje i najegzotičnije odredište na kojem sam bila.

Imate li želju posjetiti neku novu destinaciju?

Iako nemam želju obići cijeli svijet voljela bih vidjeti Šri Lanku i Novi Zeland. Mislim da bih u tome baš guštala!

Imate li priliku raditi sa Zoranom Šprajcem, sviđa li vam se njegov nepokolebljivi duh?

Zoran Šprajc je Zoran Šprajc. Bilo kakav opis bio bi premalo. Iako sjedimo za istim stolom, za sada nismo još radili zajedno. No, ima vremena.

Što vas veseli u slobodno vrijeme?

Dobar dio mojeg trenutačnog slobodnog vremena odlazi na salsu – treninge i plesnjake. Počela sam ju učiti prije 5-6 mjeseci i apsolutno se zaljubila. Ples je oduvijek prisutan u mom životu. Jedno vrijeme sam stala zbog problema s ozljedom leđa, ali sada ponovno uživam. Tek sam sad shvatila koliko mi je ples nedostajao.

Saša Zinaja

Volite li kuhati?

Kada imam vremena volim. Kada nemam, sretna sam ako uspijem uloviti nešto s nogu. No, neovisno o tome jesam li skuhala ja, netko drugi ili sam sjela u restoran, dobra klopa je nešto u čemu maksimalno uživam.

Pamtite li neki koncert koji je bio baš po vašoj mjeri?

Najdraži koncert na kojem sam bila je onaj Robbiea Williamsa. Unatoč tome što se tu večer sastavilo nebo sa zemljom, i tome što sam bila do kože mokra, koncert je bio odličan. Od onih recentnijih, moram priznati da me apsolutno očarala Maja Posavec sa svojom interpretacijom Cohena u Saxu. Uskoro će ponovno biti u Saxu pa se tome jako veselim, planiram i na FilmMusicOrkestar, na Frajle, Petera Benca, a ovih dana sam kupila karte i za LP u Šibeniku ovo ljeto. Bit će raspjevano i rasplesano.

Tko će najradije pratiti vaš lik i djelo od obitelji?

Moj najvjerniji gledatelj već duže vremena je baka. Ona ne propušta niti jedno od mojih pojavljivanja na ekranu. I vjerno skuplja sve intervjue i crtice iz novina. Hvala baka!

Jeste li sanjali možda kako će proći prvo vaše pojavljivanje?

Pa, nisam još. No, vizualizirat ću malo taj dan i cijelu emisiju, napuniti se dobrom energijom i dati sve od sebe da u ponedjeljak sve prođe kako treba.

Linker
19. travanj 2024 02:42