ZBOG NEZDRAVOG ŽIVOTA

Jeremy Clarkson bojao se smrti tijekom borbe s Covidom: ‘Bilo je zastrašujuće‘

Zvijezda automobilističkih emisija ‘Top Gear‘ i ‘Grand Tour‘, Jeremy Clarkson, za The Sunday Times opisao je svoju patnju s koronavirusom te strahove koje je proživljavao.

Voditelj je otkrio kako je bio siguran da će zbog godina i nezdravog načina života izgubiti bitku s opakim koronavirusom, a danas kaže da ni sam ne zna opisati kako se zapravo osjeća. Budio se obliven znojem i mučio ga je uporni suhi kašalj.

„Liječnik je bio vrlo jasan. Rekao je da ću na udaru bolesti biti između petog i 14. dana nakon čega bi mi se stanje trebalo popraviti ili bih morao ići u bolnicu. Kako već imam 60 godina i debeo sam, uz činjenicu da sam popušio pola milijuna cigareta i imao dvostruku upalu pluća, u bolnici bi vjerojatno umro. Sam, u usamljeničkom plastičnom šatoru. Neću vam lagati, bilo je prilično zastrašujuće. Zato što najčešće kada imate neku bolest, iskustva mi tako govore, znate da će uz određene lijekove to proći. Kad imate Covid, ležite sami, znajući da lijek ne stiže i da vam je vrijeme najgori neprijatelj”, opisao je Jeremy Clarkson strahove bez ustručavanja.

Objašnjava kako se loše osjećao četiri dana prije Božića, a potom je napravio test koji je bio pozitivan. Izolirao se u vikendici sa svojom partnericom Lisom Hogan i njezinom djecom. Borio se sa suhim kašljem i ponajviše - strahom od smrti.

Ipak, za sam Božić je primio goste; svoje troje djece, kćeri Emily i Katyu Finloa iz prošlog braka, družili su se u vrrtu, a Clarkson je cijeli bio odjeven u zaštitno odijelo.

Linker
15. travanj 2024 21:36