Getty, Profimedia
TEORIJE ZAVJERE

Jesu li Illuminati spremni zavladati svijetom i tko će im u tome pomoći?

Teorije zavjere postojale su oduvijek, ali im je internet pružio priliku da se šire brže nego ikada. Danas svaki dokoni troler može smisliti neki potpuno suludi koncept, brzo i jednostavno ga pustiti u svijet i samo čekati kada će se na njega 'zakačiti' gomila lakovjernih i naivnih.

Ljudi gušteri, masoni, teorije o kraju svijeta, vanzemaljci, Illuminati… svakih nekoliko godina neka druga teorija opsjeda umove onih kojima sintagma 'znanstveni dokaz' ne predstavlja previše u životu. Trenutačno su hit Illuminati, tajno društvo nastalo u 18. stoljeću, a za mnoge se celebrityje pretpostavlja da su na neki način povezani s ovim misterioznim pokretom koji navodno kontrolira celebrityje, političare i sportaše te ispire mozak običnim ljudima kako bi uspostavio svjetsku dominaciju.

Gotovo da nema svjetskog celebrityja koji se, iz ovog ili onog razloga, nije povezivao s Illuminatima, a ovo su neke od najzabavnijih i najluđih teorija.

Beyoncé

Pop kraljica i njezin suprug Jay-Z ustvari su kralj i kraljica Illuminata, kupaju se u krvi i tjeraju ostale celebrityje da prinose žrtve. Svaki pokret rukom, svaki spot, svaki nastup i svaki javni nastup na neki je način dokaz ove teorije, samo treba dovoljno pozorno promatrati. Kao krunski 'dokaz' izdvaja se legendarni Beyoncein nastup na Super Bowlu 2013. godine, baš sve u tom nastupu je zapravo skrivena poruka sotoni glavom i bradom. Od odjeće, preko scenografije do plesnih pokreta. Ako vam to nije dovoljno samo zaguglajte 'Beyonce Illuminati' i uživajte.

Donald Trump

Od gomile 'dokaza' koji aktualnog američkog predsjednika svrstavaju u Illuminati tabor, pobornici teorija zavjere posebno izdvajaju njegove neobične pokrete rukama koje možete primijetiti za vrijeme baš svakog govora. Ne, to nije primjer gestikulacije ili manjak svijesti o javnom nastupu, već signali kolegama Illuminatima. Također, rukom često, naizgled nesvjesno, napravi 'vražje rogove', simbol koji se odavna veže za obožavatelje sotone.

U.S. President Donald Trump speaks as he presents the U.S. Air Force Academy football team with the Commander-in-Chief trophy in the Rose Garden of the White House in Washington, U.S., May 2, 2017.      REUTERS/Joshua Roberts - RTS14TXV
REUTERS

Lady Gaga

Činjenica da nastupa pod umjetničkim imenom bila je dovoljna da se zapali žar sumanutih teorija jer to znači da 'u njoj živi demonski alter-ego'. Nadalje, pop zvijezda često pokriva jedno oko ili ga uokviruje šminkom, a to je posve jasna aluzija na okultno oko koje sve vidi. Na nastupima ponekad nosi rogove što ne može biti ništa drugo nego posveta Bafometu, demonu kozje glave koje je, ustvari, oličenje sotone. Na pozornici nekad nastupa prekrivena lažnom krvlju (lažnom, jesmo li sigurni?), a u spotovima ubija ljude, pjesma „Bad Romance“ opisuje njezin odnos s vragom, a svoje obožavatelje naziva "čudovištima“.

Kanye West

Upitate li teoretičare zavjere, svaki put kad Kanye West otvori usta on ustvari dijeli tajne Illuminati poruke. Njegov nadimak Yeezus je čista blasfemija, isto kao i ime njegovog sina Saint (svetac), a blasfemija je bila i fotografija na naslovnici Rolling Stonea u kojoj se pojavio kao Isus prije raspeća, s krunom od trnja na glavi. Sve ovo očiti su dokazi povezanosti s Illuminatima, isto kao i njegova opsjednutost sa simbolima, pogotovo Horusovim okom i piramidama. Također, često rukama napravi simbol piramide, a jedini razlog zašto to čini je, naravno, slanje tajnih poruka.

Kanye West accepts the Video Vanguard Award at the 2015 MTV Video Music Awards in Los Angeles, California, August 30, 2015.  REUTERS/Mario Anzuoni - RTX1QCD0
REUTERS

Crtić 'Ledeno kraljevstvo'

U ovom crtiću su posvuda trokuti, a trokuti nisu ništa drugo nego simboli okultnoga. Ne, to nisu vrhovi planina u snijegu – to su okultni trokuti! Čak i neka lica i prozori u crtići imaju oblik trokuta. Također, u filmu ima magije, kao što je ima u mnogim Disneyevim crtićima, a magija nije prirodna – ona je okultna. Teoretičari zavjere ističu da je većina pahulja snijega u ovom filmu šesterokutna, a šesterokut je također simbol crne magije – on kontrolira demone i duhove. Uz to, ovaj crtić pokušava progurati skrivene homoseksualne poruke, a to je najbolje vidljivo iz pjesme "Let it Go".

Linker
17. travanj 2024 06:41