Ante Čizmić / Hanza Media
ZLATNI STUDIO

Josipa, Mia, Nina, Severina, Jelena - najbolja pjevačica je...

Najstariji tjednik za televiziju, film, glazbu i kazalište, čiji je prvi broj tiskan u travnju 1964., a posljednjih dvadesetak godina izlazi kao prilog Jutarnjem listu petkom - 27.veljače dodijelit će nagradu Zlatni Studio u 20 kategorija

U svakoj kategoriji je petero nominiranih, a u kategoriji najbolje pjevačice u protekloj godini nominirane su Josipa Lisac, Nina Badrić, Mia Dimšić, Jelena Rozga i Severina.

'Konstanta moje karijere mi je najveća nagrada: lako je uspjeti, ali nije lako održati se sve ove godine. Ipak, lijepo bi bilo dobiti ovu nagradu', kazala je Nina Badrić. Zahvaljujući najboljoj prodaji albuma nominaciju je zaslužila Jelena Rozga kojoj su također najvažnije nagrade publike. 'Svaka nagrada potvrda je vašeg rada, ali nagrada koju dodjeljuje publika je ona najvećeg sjaja', rekla je za Studio.

Maja Jurović/Hanza Media
Nina Badrić i Jelena Rozga

Još 1987. godine Josipa Lisac bila je u Studiju kao pop ličnost godine. 30 godina kasnije opet je u konkurenciji. 'Tu se radi o popularnosti, zapravo se bira najpopularnija osoba i lijepo je da sam ušla u nominacije', prokomentirala je svoju nominaciju za pjevačicu godine Josipa Lisac.

Zagreb, 101217.
KD Lisinski.
Tradicionalni koncert Josipe Lisac posvecen Karlu Metikosu i obiljezavanje 50 godina karijere ove glazbene umjetnice.
Na fotografiji: koncert.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Mlada Osječanka Mia Dimšić osim sreće zbog nominacije, ponosnom je čini što je u kategoriji s Josipom Lisac. 'Naravno da je sve moguće, ali ipak kada vidiš da si pored Josipe Lisac, to te ipak ostavi bez teksta', komentirala je.

Matej Dokić
Mia Dimšić

Severina je pak nominirana kao rekorderka pregleda glazbenih videa na YouTubeu. Njezin hit 'Otrove' pregledan je 55 milijuna puta, što je čini top zvijezdom regije. Severina upravo završava novi album, a najavila ga je kao potpuno drugačijeg i neobičnog.

Nicholas Milano /

Čitatelji glasuju putem kupona iz tjednika Studio ili na portalu, a glasanje traje do 19. veljače.

Linker
20. travanj 2024 10:16