Život nas uvijek voli

Josipa uživa u zagrljaju novog odabranika, predala se novoj filozofiji: ‘Uvijek se okrećem prema suncu, a ti?‘

Nekadašnja TV voditeljica i ginekolog u vezi su oko osam mjeseci, upoznali su ih zajednički prijatelji, a ona svojim objavama ne može sakriti kako je u ovom odnosu pronašla mir i ispunjenost.

Kada osoba doživi emotivno ispunjenje, često se kaže da u životu sve stvari sjednu na "svoje mjesto", tako bi se moglo zaključiti i da Josipa Pavičić uživa kao nikad do sada. Josipa već neko vrijeme ne skriva da je zaljubljena u zagrebačkog ginekologa Marka Kisića pa je tako sada objavila zajedničku fotografiju na kojoj se vidi da par uživa u zajedničkim trenucima.

Kako bi opisala osjećaje Josipa je posegnula za stihovima poznatog filozofskog mistika i pjesnika Rumija. "Jer ljubav je upravo bit i svrha života, kaže Rumi. Ona pogađa sve, uključujući i one koji ljubav izbjegavaju. Ljubav dolazi nenadano, ali isto tako i odlazi", izdvojila je Josipa ljubavni stih. Zatim je nastavila s filozofskim promišljanjima o ljubavi ovog perzijskog filozofa i derviša iz 13. stoljeća.

"Ovisi o dvije strane, o duetu koji je zagrljen zaplesao. Ne smatrajte da se nešto podrazumijeva, ne uzimajte se zdravo za gotovo, ulažite u odnos, plešite i na suncu i na kiši. Plešite s pahuljama snijega, nasmijani ili mokrih obraza. Ako čovjek nema osjećaj pripadanja, može odlutati u svim smjerovima svijeta, kao suhi list na vjetru. U potrazi za sobom, u čežnji za pripadanjem, malo pomalo čovjek pređe četrdesetu pa pedesetu, šezdesetu... Pa je sklon utišati glazbu i zaustaviti plesne korake. Ja ću plesati kroz ljubav i jad i čemer, plesat ću i u svojoj boli i u tuzi, strastveno, zanosno... Posvećeno, predano, neobuzdano... Sama i u dvoje, polako i brzo kao protok vode. Jer dok se dijelovi mijenjaju, cjelina uvijek ostaje ista. Jer ljubav je upravo bit i svrha života, pogađa sve, uključujući i one koji ljubav izbjegavaju", završila je odabrano djelo Josipa.

Strast prema mudrosti

No, nekadašnjoj pjevačici i TV voditeljici filozofska promišljanja nisu strana i rado ih dijeli na društvenim mrežama. Iako je i ranijih godina s vremena na vrijeme znala podijeliti svoj vlastiti citat - od ovog proljeća takve su joj misli gotovo preuzele Instagram feed. Za svoje objave ima izrađen poseban vizual sa suncokretom kao zaštitnim znakom, a osmislila je i vlastiti hashtag - život nas uvijek voli.

"Okolnosti ne određuju čovjeka, one ga otkrivaju", posljednja je mudrost koju je Josipa Pavičić podijelila s pratiteljima. "Zamjeranje drugima na njihovoj sreći predstavlja prepreku vlastitom razvoju i promjeni", savjetuje Pavičić.

Čitajte i: Nježnosti na špici: Josipa Pavičić i poznati ginekolog nisu mogli sakriti zaljubljenost

Ova zrnca mudrosti Josipa pametno dozira uz fotografije iz privatnog ili poslovnog života - ipak najmanje je onih s njenim novim odabranikom. No kada i podijeli neku uz nju napiše i znakovit opis.

Jedna od prvih poruka sa suncokretom - osvanula je na prvi dan proljeća 21. ožujka ove godine. U njoj je Josipa poručila - "Uvijek se okrećem prema suncu, a ti?"

Zatim su na više-manje redovitoj bazi nastale objave u kojima dijeli svoje životne spoznaje i filozofije pa čak i savjete za ispunjeniji život i razvoj zahvalnosti. Primjerice kako započeti svako jutro.

"Započni jutro uz prava pitanja:

Kako bih proživjela ovaj dan kada bih znala da mi je posljednji?

Što mogu učiniti danas da bi moj život bio prekrasan?

Na čemu trebam biti zahvalna danas?

Kako danas mogu nekome pomoći?", jedna je od pouka Josipe Pavičić.

Linker
25. travanj 2024 21:20