Pap Nation / Splash News
slavni reper u problemima

Kanye West na rubu živčanog sloma: Svi su zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje

U studenome 2016. bio je hospitaliziran zbog 'problema s nesanicom' pa su njegove hirovite objave na Twitteru protumačene kao znak da slavni reper ponovno ima problema sa psihičkim zdravljem.

Mnogi smatraju kako je Kanye West ponovno - Kanye. Nije da nikada prije nije imao ispade, više ili manje javne, a čudnih izjava, poput toga da su mu "glasovi u glavi rekli da nešto napravi" i da ga je "za kolekciju nakita inspirirala žena iz prošlog života", nije nedostajalo. Ipak, njegove objave na Twitteru, na koji se vratio nakon nekoliko mjeseci pauze, mnoge su zabrinule. Tempo koji si je "zadao" mnoge je iznenadio, dok su njegovi potezi u posljednjih par dana zabrinuli i najgorljivijeg njegovog zagovornika.

Iako je i dosad bio kontroverzan i njegove su objave uvijek "uzimane sa zrnom soli", reperova podrška predsjedniku Trumpu bila je "kap koja je prelila čašu". West se susreo s Trumpom još u tijeku kampanje 2016. kada je tvrdio kako želi imati "direktnu liniju" s Bijelom kućom kako bi mogao utjecati na promjene po pitanju rasnih nejednakosti. 18 mjeseci kasnije i Kanye je predani Trumpov obožavatelj koji se hvali potpisanom šiltericom s Trumpovim sloganom "Make America Great Again". Kako bi umanjila dojam da su Kanye i Trump "braća", kako ih je reper nazvao, njegova supruga nazvala ga je i poručila mu da se malo ogradi od svojih izjava vezanih uz aktualnog američkog predsjednika.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 15:  Kanye West is seen on February 15, 2017 in New York City.  (Photo by Marc Piasecki/GC Images)
GC Images

- Nazvala me supruga jer želi da objasnim kako se ne slažem sa svime što Trump radi. Ne slažem se 100 posto ni sa kim, osim sa sobom - napisao je nakon toga West koji je u svojim odama Trumpu uspio napisati da njih dvoje dijele "zmajsku energiju". Ta izjava bila je alarm za mnoge. Naime, u studenome 2016. godine reper je hitno hospitaliziran. Iako je njegov menadžment tvrdio da se sve dogodilo jer pati od nesanice, kasnije je otkriveno da je Kanye imao živčani slom te je bio prisilno zadržan na psihijatrijskom liječenju, zbog čega je odgođen ostatak njegove turneje. Izjava o "zmajskoj energiji" mnoge je podsjetila na glumca Charlieja Sheena koji se hvalio svojom "tigrovom krvlju" za vrijeme svojeg vrlo javnog živčanog sloma 2011. godine.

Ipak, Kim Kardashian West je odlučila progovoriti nakon nagađanja medija te naglasila da je Kanye jednostavno takav te da nema potrebe izvlačiti priču o njegovom mentalnom stanju. Brigu za njegovo zdravlje nije umanjio telefonski intervju koji je ovog tjedna reper dao njujorškoj radio stanici – djelovao je dezorijentirano i zbunjeno, ponavljajući voditelju da ga voli, a razgovor je bio ispunjen dugačkim pauzama.

Splash News
Sa suprugom Kim Kardashian West

Da mu je život trenutačno poprilično turbulentan pokazuje i to što se ovog tjedna riješio svojeg dugogodišnjeg menadžera Scootera Brauna te svojeg odvjetnika, a sve je potvrdio na Twitteru uz poruku da "njime nitko ne može upravljati i da on nije ničiji klijent". Čini se kako još jedino njegova supruga Kim može donekle utjecati na njegove odluke, ali je i ona već tanka sa živcima. To je javno pokazala nakon što je on objavio nekoliko obiteljskih fotografija iz njihovog doma.

- Mislila sam da imamo pravilo da svoj dom ne objavljujemo na društvenim mrežama. Možemo li sad dopustiti i da se "Keeping Up With the Kardashians" snima u našem domu? – napisala je Kim javno, što je vidjelo 60 milijuna njezinih pratitelja. Iako se očigledno ni ona s njim ne slaže u svemu, svejedno ga brani i smatra da je on, sa svojim idejama i izjavama, jednostavno "ispred svojeg vremena".

Povratak u fokus

Ipak, neki smatraju kako se iza njegovog povratka na Twitter i hirovitih objava skriva samo vraćanje u centar pozornosti. Među brojnim tweetovima koje je West objavio otkako se prije deset dana vratio na društvene mreže su i oni u kojima govori o svojoj novoj glazbi i modnom brendu Yeezy za koji tvrdi kako će ove godine postati milijarderski biznis te da je to druga tvrtka u povijesti po brzini rasta. West je zbog toga sebe prozvao Fordom, Hughesom, Jobsom i Disneyjem svojeg vremena i izjavio kako od tenisica zarađuje više od Michaela Jordana.

WASHINGTON, DC - MARCH 24:  Kanye West and Kim Kardashian West attend March For Our Lives on March 24, 2018 in Washington, DC.  (Photo by Paul Morigi/Getty Images for March For Our Lives)
Getty Images for March For Our Lives
U ožujku na "Maršu za naše živote" u Washingtonu

Da mu je pretjerivanje modus operandi nije tajna, voli hvaliti sebe i svoje projekte, a ni prije nije imao dlake na jeziku. Ipak, to je sada počelo smetati članove njegove obitelji, osobitu mamu-menadžericu klana Kardashian-Jenner, Kris Jenner.

- Imali su nekoliko velikih svađa. Ona vidi kako se nesuvislo ponaša i zabrinuta je za brend svoje kćeri. Svi su jako, jako zabrinuti – izjavio je izvor blizak obitelji za People, dok su drugi dodali kako on stvarno vjeruje da je genije, da je bog i da može sve napraviti sam. Oni smatraju da treba potražiti pomoć, ali Kanye ne sluša nikoga.

- Kim pokušava kontrolirati njega i cijelu situaciju, ali on ne može biti pod kontrolom – izjavio je izvor blizak moćnom paru koji ima troje djece – tromjesečnu Chicago, dvogodišnjeg Sainta i četverogodišnju North. Svi tvrde kako on, iako djeluje nestabilno, nije nimalo opasan za svoju obitelj te da djecu neizmjerno voli i stalno priča o njima.

Ipak, njegovo nesuvislo pisanje na Twitteru, skakanje s teme na temu i dizanje sebe u nebesa mnoge je podsjetilo na fazu prije njegove hospitalizacije. Tada je Kanye održao koncert u Sacramentu koji je trajao svega trideset minuta, ali mu je uslijedila poduža tirada u kojoj je napadao sve i svakoga. Na meti su mu se našli Facebook, Hillary Clinton, ali i kolega te nekadašnji prijatelj Jay-Z za kojeg je u jednom trenutku izjavio da je njegov nekadašnji prijatelj angažirao plaćenike da ga ubiju. Zbog toga mnogi njegovi prijatelji smatraju da mu hitno treba pomoć i da se više ne radi o njegovom bezazlenom veličanju sebe i komentiranju svega što mu padne na pamet, već o ozbiljnim zdravstvenim problemima o kojima je i sam Kanye pjevao u svojim pjesmama.

Linker
25. travanj 2024 21:16