Dvadeset godina kasnije

Kate i William dvadeset godina kasnije u utrci na ‘mjestu zločina‘: ‘Hajde djedice, malo brže!‘

Princ William i vojvotkinja Kate posjetili su sveučilište St. Andrews gdje su se zaljubili, razgovarali sa studentima i sudjelovali u utrci jedrenja na pijesku, njihovoj nekada omiljenoj zabavi.

Nedavno su proslavili deset godina braka, a ovih dana obilježili su dvadesetu godišnjicu poznanstva posjetom škotskom gradiću St Andrews gdje su se na tamošnjem istoimenom sveučilištu i zaljubili. Upoznali su se na početku studija 2001., na predavanjima iz povijesti umjetnosti što su oboje studirali, a Kate Middleton i diplomirala, dok se William tijekom studiranja prebacio na zemljopis. U početku su bili samo dobri prijatelji, a ljubav je navodno planula godinu dana kasnije, nakon jedne sveučilišne modne revije na kojoj je Kate na modnoj pisti pokazala sve svoje ženske atribute.

image
FOTOGRAFIJE: PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK

Danas roditelji troje mališana, prisjetili su se studentskih dana, posjetili sveučilište St Andrews, razgovarali sa studentima i sudjelovali u utrci jedrenja na pijesku, njihovoj nekada omiljenoj zabavi. Na plaži West Sands nakon dvadeset minuta jurnjave po pijesku, princ William bio je brži od svoje drage, na što je ona samo odmahnula rukom i komentirala - imao je više sreće. A možda se baš i zainatio jer ga je tijekom utrke zezala - hajde djede, malo brže.

Kate Middleton i princ William kreću prema modernizaciji monarhije: Posljednjim potezom sve su iznenadili

Naime, oboje su vrlo kompetitivni što se tiče sporta pa popuštanja nema, a mnogi su bili uvjereni da će vojvotkinja utrku odraditi bez problema jer je bolja od svog supruga u jedrenju na vodi. No jaki vjetar ovaj puta više je puhao u Williamova jedra, a sudjelovanje u utrci bio je njihov doprinos popularizaciji sporta među studentima, a uspjeli su ih i dobro nasmijati.

image
FOTOGRAFIJE: PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK PHIL NOBLE/POOL/SHUTTERSTOCK

Boravak u St Andrewsu završili su romantičnom večerom u ekskluzivnom restoranu Forgan's na preporuku jednog njihovo bivšeg studentskog kolege jer taj restoran u njihovo doba nije postojao. Kao i sve studenti, tada su puno češće jeli i družili se u lokalnoj pizzeriji.

Život je krenuo dalje! Princ William i Kate Middleton pojavili se u javnosti nakon pogreba princa Philipa

Linker
18. travanj 2024 10:55