Getty Images
KRALJEVSKA OBITELJ NA NOGAMA

Kate i William prvi put u javnosti nakon napisa o preljubu

Kraljevska obitelj itekako se angažirala oko tračeva o preljubu, a princ William i vojvotkinja Catherine prvi put su se zajedno pojavili u javnosti otkako je afera započela i nisu mogli izgledati sretnije.

Kraljica je danas, na uskršnjoj misi u kapeli sv. Jurja, proslavila 93. rođendan, koji nisu propustili vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, dok se od Sussexovih pojavio samo princ Harry jer Meghan Markle broji sitno do poroda.

Ipak, ovog su puta svi pogledi bili upereni u princa Williama i Kate Middleton jer već nekih mjesec dana ne prestaju šuškanja da joj je princ bio nevjeran i to dok je vojvotkinja bila trudna s njihovim trećim djetetom - princom Louisom. I dok se s kraljevskih dvora pravnim koracima bore protiv napisa o aferi, jedan od omiljenih parova britanske kraljevske obitelji stigao je pred fotografe ne pokazujući da su ih tračevi o preljubu imalo dotaknuli. Kate je blistala u kaputu-haljini modne kuće Alexander McQueen, koju je već nosila prije pet godina na trotjednoj turneji u Australiji i Novom Zelandu, a princ William nije skidao osmijeh s lica.

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 21:  Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge attend the Easter Sunday service at St George's Chapel on April 21, 2019 in Windsor, England. (Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images)
Getty Images

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 21: Catherine, Duchess of Sussex curtsies as Queen Elizabeth II arrives for the Easter Sunday service at St George's Chapel on April 21, 2019 in Windsor, England. (Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Svijetloplava nijansa odličan je odabir za proljetnu sezonu, a Kate je kreaciju spojila sa sivom clutch torbicom i antilop salonkama te neizbježnim fascinatorom kojeg su članice kraljevske obitelji dužne nositi na važna događanja.

Osim mise u kapeli sv. Jurja, gdje se tradicionalno na Uskrs okuplja cijela obitelj, dan će obilježiti proslava 93. rođendana kraljice Elizabete, odnosno prvi od njezina dva. Kraljica je, naime, rođena 21. travnja, ali svake se godine slavi i onaj službeni - druge subote u lipnju kada se kraljevska obitelj okupi na paradi Trooping the Colour.

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 21:  Prince William, Duke of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge attend the Easter Sunday service at St George's Chapel on April 21, 2019 in Windsor, England. (Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images)
Getty Images

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 21:(L-R) Mike Tindall, Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William, Duke of Cambridge greet Queen Elizabeth II as she arrives for the Easter Sunday service at St George's Chapel on April 21, 2019 in Windsor, England. (Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Iako je većina obitelji bila na okupu u kapelici, nedostajala je Meghan Markle koja bi uskoro trebala roditi svoje prvo dijete pa je princ Harry na misu stigao sam, a nije se - kako je to bilo prijašnjih godina - družio s bratom i šogoricom, već je došao iz potpuno drugog smjera i čavrljao sa sestričnom, princezom Eugeniom. Time je samo dodao ulja na vatru pričama da je velika svađa na kraljevskim dvorima između prinčeva, a ne šogorica te da su zapravo on i William u velikoj svađi - zbog Meghan Markle.

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 21:  (L-R) Prince Harry, Duke of Sussex, Zara Tindall, Mike Tindall, Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William, Duke of Cambridge greet Queen Elizabeth II as she arrives for the Easter Sunday service at St George's Chapel on April 21, 2019 in Windsor, England. (Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images)
Getty Images

o smirili napisi o rivalstvu između šogorica, britanski tabloidi raspisali su se o aferi s kraljevskih dvora pa već mjesec dana stižu različiti tračevi o aferi princa Williama s obiteljskom prijateljicom Rose Hanbury, bivšim modelom koja sada živi sa suprugom, redateljem Davidom Rocksavageom u Norfolku u Engleskoj. Njihov dom je u blizini Anmer Halla, imanja na kojem su Kate i William živjeli nekoliko godina prije nego su se preselili u Kensingtonsku palaču, a par se kreće i u istim društvenim krugovima. Napisi o nevjeri krenuli su kada je britanski tabloid The Sun počeo Rose nazivati rivalkom vojvotkinje Catherine, a novinar Giles Coren na svojem Twitter profilu napisao: "Da, radi se o preljubu. Svi znaju za to".

Iako "svi znaju za preljub", u člancima nema nikakvih dokaza da je William uistinu bio nevjeran pa je kraljevska obitelj odlučila odgoditi pravne mjere za neko vrijeme, ali su se zato odvjetnici javili pojedinim izdanjima i upozorili ih da ne mogu na taj način pisati o budućem prijestolonasljedniku.

Linker
16. travanj 2024 06:02