Modna posveta

Kate Middleton kopirala princezu Dianu u točkastoj haljini, izgledala je senzacionalno

Kako će se ovog kolovoza obilježiti 25. obljenica od smrti narodne princeze, snaha joj odaje priznanje identičnim modnim odabirom

Premda često nosi njezin nakit, Kate Middleton tek je na ovogodišnjim konjičkim utrkama Royal Ascot odala počast princezi Diani dosad nezabilježenom modnom posvetom. Izabrala je identičan outfit uz koji je nosila Dianine naušnice od safira i dijamanata.

image

Vojvotkinja od Cambridgea odjenula je točkastu haljinu.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Naime, i danas se pamti komplet princeze od Walesa na točkice s najprestižnijeg konjičko-modnog spektakla. Kreaciju Victora Edelsteina s pripadajućim šeširom Fredericka Foxa, nosila je 1986., pet godina nakon udaje za princa Charlesa. Dok njezina snaha Catherine, vojvotkinja od Cambridgea ove godine nije ponovila taj look, smatralo se da su točkice Dianin zaštitni znak za Ascot i dame su ih, iz obzira prema princezi, na tim utrkama rijetko nosile.

image

Princeza Diana nosila je sličan outfit na Ascotu.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Povijesni modni obrat dogodio se prošlog petka, kad su se Kate i princ William pojavili na utrkama (traju od 14. do 18 lipnja) u kočiji. Vojvotkinja je izazvala senzaciju u točkastoj haljini bezvremenskog brenda Alessandra Rich sa šeširom škotske kitničarke Sally-Ann Provan. Zanimljivo je to da je Kate diskretne točkice izabrala i u ožujku, na komemoraciji princa Philipa te na proslavi kraljičinog platinastog jubileja.

Čitajte i: Modni okršaj kraljevskih dama: Tko bolje nosi plavo - Kate, Kraljica ili slavne princeze?

image

Kate i William u prisnom razgovoru

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Slučajno? Nije, jer će se 31. kolovoza u intimnom krugu obilježiti 25. obljetnica smrti narodne princeze. Kate joj od još proljeća, na samo njoj svojstven način odaje priznanje.

Osim podsjećanja na voljenu princezu, ovogodišnji Ascot poklopio se s toplinskim udarom. Muškarcima je dozvoljeno skinuti frakove i kravate prvi put otkako je derbyja, a na trkalište se smjelo donijeti svoju vodu i bezalkoholna pića.

Kako su se temperature popele gotovo na 40 stupnjeva, nije poznato je li organizator uzvanice oslobodio obaveze nositi najlonke u boji kože ili su se modnog okova riješile same?

Linker
22. travanj 2024 09:28