Prekinula šutnju

Kate Winslet: 'Gorko sam požalila što sam pristala raditi s nekim ljudima'

'Ne bih večeras mogla stajati pred svima vama i za sebe zadržati spoznaju da sam donijela krive odluke kad sam pristala raditi s nekim osobama s kojima bih voljela da nikad nisam radila', rekla je Kate Winslet, 42-godišnja britanska glumica, u nedjelju navečer na dodjeli Critics’ Circle Film nagrada u Londonu.

Cijeli svijet danas prenosi riječi glumice Kate Winslet, jer se, pišu strani mediji, odnose na Woodyja Allena, iako ga glumica nije imenovala. Naime, posvojena kćer ovog slavnog redatelja i glumca, Dylan Farrow, još je 2014. godine izašla s tvrdnjama da ju je počeo seksualno napastovati kad joj je bilo sedam godina. Sve dok se nije zahuktao slučaj Weinstein, svijet je vjerovao u riječi Allena: 'Nagovorila ju je moja osvetoljubiva bivša žena'. No, afera Weinstein aktivirala je, poput domino efekta, i druge skandale, pa je i Farrow dobila pravo glasa. Nedavno je dala intervju CBS-ovoj voditeljici Gayle King i svijet je odjednom promijenio ploču. Greta Gerwig, Mira Sorvino, Ellen Page, Rachel Brosnahan, Natalie Portman, Reese Witherspoon, Shonda Rhimes i Colin Firth izjavili su javno da sada vjeruju Dylan te da više neće raditi s Allenom.

Kate Winslet je pak još prije nekoliko mjeseci, dok je s Allenom radila na novom filmu, govorila da se neće izjašnjavati oko tog slučaja. No, na dodjeli je u nedjelju rekla: 'Postalo mi je jasno da bih, kad bih šutjela, samo doprinijela mukama mnogih hrabrih žena i muškaraca. Seksualno zlostavljanje je zločin. I dok se čeka zakonska presuda, na svakome od nas leži odgovornost da čujemo i najslabiji glasić i da nikada ne prestanemo slušati'.

Glumicu, koja je s 82-godišnjim Woodyjem Allenom radila na filmu 'Wonder Wheel' koji se počeo prikazivati 1. prosinca prošle godine, mnogi su prozivali jer se nije oglasila oko optužbi te je tako, smatrali su, zatvarala oči pred ozbiljnim optužbama usmjerenim prema redatelju. Iako redatelja nije imenovala, poslala je jasnu poruku.

Linker
20. travanj 2024 15:10