Profimedia, Abaca
Frances Bean Cobain

Kći Kurta Cobaina nakon izlječenja: 'Slavim zdravlje, ali i strah'

Kada si je frontmen Nirvane Kurt Cobain oduzeo život, njegova kćer Frances Bean imala je tek godinu i pol. Nosila je to na duši, s majkom Courtney Love se nije slagala, rano se udala i nakon manje od dvije godine već se razvela. Bježala je od života, no na kraju ju je sve odvelo predaleko.

Model Frances Bean Cobain još je bila u tinejdžerskim godinama kad je zagrizla u svijet ovisnosti. Danas 25-godišnjakinja, prije dvije je godine odlučila da će se izliječiti, a svojim primjerom želi ohrabriti sve koji se bore s istim 'demonima'. Točno dvije godine nakon što je oslobođena od svih opijata, na društvenim je mrežama ispričala svoju priču.

'Danas sam sa svijetom odlučila podijeliti činjenicu da sam točno dvije godine 'čista'. Znam da je to nešto intimno i da nije nešto o čemu bih trebala izvještavati javnost, ali govorim to zato što bi moglo pomoći onima koji su u istoj nevolji u kakvoj sam ja bila, a k tome ne želim da me se stalno krivo interpretira i sudi.

U životima se svakodnevno moramo boriti s bolnim, neugodnim pa i tragičnim događajima i mislima o svemu što se dogodilo, što se događa i što bi se moglo dogoditi. Lakše se s time nositi ako posegnemo za samouništenjem, za opijatima i tako se riješimo boli. No, za mene i moje najbliže je obećanje da ću ostati 'čista' najbolja odluka koju sam ikada donijela.

Frances Bean Cobain arriving on the red carpet at the Costume Institute Benefit at The Metropolitan Museum of Art celebrating the opening of Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between in New York City, NY, USA, on May 1, 2017., Image: 330936979, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Kako postupamo s našim tijelima izravno je povezano s načinom na koji postupamo s našim dušama. Sve je povezano. Mora biti. Zato ću danas slaviti svoje zdravlje i obilje sreće, zahvalnosti, osviještenosti, suosjećanja, empatije, snage, straha, gubitka, mudrosti, mira i bezbroj drugih zbrkanih emocija koje stalno osjećam. One me upozoravaju tko sam, kakve su moje namjere, tko želim biti te me tjeraju da spoznam i osvijestim svoja ograničenja.

Tvrdim da su moje pogreške moje, jer vjerujem da pridonose mom životnom rastu. Neprestano rastem. U trenutku kad zaustavim svoj rast je trenutak kad sam zatomila sebe, baš kao i ljude oko sebe.

Nikada neću tvrditi da znam nešto što drugi ljudi ne znaju. Znam samo što pomaže meni i potraga za načinima kako izbjegavati život za mene više ne vrijedi', napisala je Frances Bean Cobain.

Frances je u medijima često isticala da ne može prežaliti što je odrasla bez oca. S majkom je imala vrlo loš odnos, čak ju nije pozvala niti na vlastito vjenčanje. Njezin je život uzdrmala i propast braka u s rokerom Isaiahom Silveom u koji je stupila u rujnu 2014. i nisu potrajali ni dvije godine.

Tada se pisalo i govorilo o njezinom zabrinjavajuće mršavom izgledu i na kraju je dotakla dno. Na datum 13. veljače 2016. odlučila je život uzeti u svoje ruke i odreći se opijata, a u to se vrijeme pomirila i s majkom. Danas je u sretnoj vezi s gitaristom Matthewom Cookom.

frances bean cobain hits the beach  and pool in Hawaii.
12 Feb 2018
Pictured: frances bean cobain., Image: 363016707, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Linker
14. travanj 2024 04:05