Profimedia, Xposurephotos
Vrijeme ne liječi rane

Kći preminulog 'lovca na krokodile': 'Bol je još uvijek neizdrživa'

Iako je prošlo već 12 godina otkako je Lovac na krokodile, Australac Steve Irwin poginuo od uboda raže u prsa, njegova kći Bindi priznala je kako još uvijek pati za ocem, ali pokušava i dalje prenositi njegovu viziju.

Stevea Irwina smo svi znali s malih ekrana - tog hrabrog ljubitelja životinja koji nije prezao ni hrvati se s krokodilima i za kojega nikad nismo mislili da će poginuti od onog što najviše voli - životinje. Popularnost je stekao dokumentarnim serijalom 'Lovac na krokodile' po kojemu je i dobio nadimak.

No, tijekom snimanja emisije o podmorskom životu Velikoga grebena, nedaleko od obale australskog Queenslanda, tada 44-godišnji Steve naletio je na ražu koja mu je probola srce i na mjestu ga usmrtila.

BEERWAH, AUSTRALIA - SEPTEMBER 16: Steve Irwin poses with an elephant at Australia Zoo September 16, 2006 in Beerwah, Australia. (Photo by Australia Zoo via Getty Images)
Getty Images

Njegova kći Bindi (20) tada je imala samo osam godina, a njezin brat Robert (15) dvije. Njih i majku, Steveovu suprugu Terri (54) jako je pogodio gubitak najbližeg člana obitelji.

NEW YORK, NY - OCTOBER 19:  (L-R) Terri Irwin, Robert Irwin and Bindi Irwin attend as Animal Planet celebrates ?Crikey! It?s the Irwins? on October 19, 2018 in New York City.  (Photo by Monica Schipper/Getty Images  for Discovery, Inc.)
Getty Images for Discovery, Inc

"Sjećam se ljudi koji su mi prilazili i govorili: 'Žao mi je zbog tvog gubitka, dušo. Vrijeme liječi sve rane', ali to jednostavno nije točno. Još uvijek se osjećam kao da sam izgubila dio svog srca. A kada ga izgubite, ne možete ga više vratiti", izjavila je Bindi.

Unatoč boli koju osjeća još i danas, Bindi je sa svojim bratom i majkom odlučna u širenju očeve ekološke misije. Osim što su proširili zoološki vrt Australia Zoo i proputovali svijetom kako bi prenijeli poruku o očuvanju neprofitne organizacije Wildlife Warriors, obitelj Irwin se u listopadu vratila na male ekrane. U novoj emisiji 'Crikey! It’s the Irwins' na kanalu Animal Planet možete pratiti njihov život i rad u zoološkom vrtu.

"Tata bi sigurno bio ponosan. Svaki dan se trudimo ići njegovim stopama. Nadam se da nas odnekud gleda i govori: 'To! Uspjeli ste!'", poručila je Bindi.

Linker
20. travanj 2024 19:28