Getty Images for LACMA
PRIJATELJSTVO PRERASLO U LJUBAV

Keanu Reeves nakon brojnih tragedija u životu našao oslonac: Prvi put svijetu predstavio ženu zbog koje opet vjeruje u ljubav

Iako ga se već godinama pokušava povezati s različitim ženama, Keanu Reeves skrivao je svoj ljubavni život i to vrlo uspješno. Ipak, sada je odlučio crvenim tepihom prošetati sa ženom koja se odmah našla u fokusu javnosti jer sve zanima tko je to uspio osvojiti omiljenog holivudskog dečka.

Na nedavnoj LACMA Art + Film Gala večeri u Los Angelesu glumac Keanu Reeves (55) je crvenim tepihu šetao držeći za ruku umjetnicu Alexandru Grant (46). Iako nisu potvrdili da su par, ovo je prvi put u gotovo dva desetljeća da je slavni glumac stigao na događanje sa ženom i da su se pritom čvrsto držali za ruke. Keanu i Alexandra su nedavno uhvaćeni u Los Angelesu, gdje su zagrljeni šetali pa mnogi misle kako je njihovo dugogodišnje prijateljstvo preraslo u ljubav. Prije osam godina surađivali su na zajedničkom projektu knjizi "Oda sreći" koju je napisao Reeves, a ilustrirala je Grant, a onda su prije dvije godine otvorili svoju izdavačku kuću X Artists Books.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 02: (L-R) Alexandra Grant and Keanu Reeves attend the 2019 LACMA 2019 Art + Film Gala Presented By Gucci at LACMA on November 02, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images for LACMA)
Getty Images for LACMA

Keanu Reeves je zbog skromnosti i jednostavnosti koja kao da isijava iz njega jedno od najomiljenijih lica u showbiznisu. Iako na bankovnom računu ima milijune dolara, ovaj 55-godišnji glumac često se vozi javnim prijevozom baš poput "običnih ljudi", druži se s beskućnicima i donira novac zarađen od filmova i drugih projekata mnogim humanitarnim udrugama, dječjim bolnicama i potrebitima.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 02: (L-R) Alexandra Grant and Keanu Reeves attend the 2019 LACMA Art + Film Gala Presented By Gucci at LACMA on November 02, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for LACMA)
Getty Images for LACMA

Njegov život je prepun tragedija koje su ga obilježile, ali mu nisu uništile duh. Rođen je 2. rujna 1964. u Bejrutu kao sin britanske dizajnerice kostima Patricije Taylor i geologa Samuela Nowlina Reevesa. Kada je imao samo tri godine, njegov otac, inače heroinski ovisnik, napustio je obitelj te Keanu s njim nikada nije želio obnoviti odnos. Njegova majka borila se da prehrani sebe i sina te su se stalno selili iz države u državu. Keanu je zbog učestalih selidba promijenio četiri srednje škole, a pokušaj da se uklopi u vršnjačku sredinu otežala mu je i disleksija, zbog koje još i danas teško čita.

Školu je napustio sa 17 godina, preselio se u Los Angeles odlučio se baviti glumom. Jedna od njegovih najranijih uloga bila je u kazališnom komadu "Romeo i Julija" u kazalištu Leah Posluns, a kasnije su uslijedili angažmani u nekoliko reklama i serija. Osim glume, Keanu se početkom devedesetih bavio i glazbom, svirajući bas gitaru u alternativnom rock bendu "Dogstar", ni ne sluteći da će uskoro dobiti ulogu koja će mu promijeniti život, ali i doživjeti tragediju.

Keanu Reeves (1984), Image: 202727760, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, ddp USA
Profimedia, ddp USA
Keanu 1984.

Film "Brzina", u kojem je glumio sa Sandrom Bullock, donijela planetarnu popularnost, Keanov tadašnji najbolji prijatelj, glumac River Phoenix predozirao se kad su obojica imali samo 23 godine. Iako shrvan, Keanu je morao nastaviti dalje i posvetio se poslu te uskoro dobio ulogu u "Matrixu" po kojoj je dan danas najpoznatiji.

Trinity (Carrie-Anne Moss), Neo (Keanu Reeves) *** Local Caption *** 1999, Matrix, The, Matrix, Image: 144974164, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie. Im Falle anderer Verwendungen, kontaktieren Sie uns bitte. For other uses, please contact us., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives
Keanu i kolegica Carrie-Anne Moss u "Matrixu"

Speed, 1990er, 1990s, Actionfilm, Autobus, Bus, Bus driver, Busfahrerin, Film, Speed, Speed, 1990er, 1990s, Actionfilm, Autobus, Bus, Bus driver, Busfahrerin, Film, Speed, Keanu Reeves, Sandra Bullock   Annie (Sandra Bullock) uebernimmt nun das Steuer. Waehrend Traven (Keanu Reeves) nach einem Ausweg Sucht, rast der Bus mit Volldampf durch Los Angeles ... *** Local Caption *** 1994, Image: 145108591, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie. Im Falle anderer Verwendungen, kontaktieren Sie uns bitte. For other uses, please contact us., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives
Keanu s kolegicom Sandrom Bullock u filmu "Brzina"

Pet godina nakon smrti prijatelja, Keanu je 1998. upoznao glumicu Jennifer Syme s kojom je odmah "kliknuo". Jennifer je ubrzo zatrudnjela, no njihova sreća nije dugo trajala. Sljedeće godine, kada je snimao Matrix, Jennifer je u osmom mjesecu rodila mrtvo dijete, a tuga i očaj zbog gubitka djeteta razdvojio ih je nakon samo nekoliko tjedana nakon tog nemilog događaja.

Keanu Reeves attends the premiere of Disney and Pixar's
Profimedia, Abaca Press

"Tuga mijenja oblik, ali nikada ne nestaje. Ljudi žive u uvjerenju da se s njome lako mogu nositi i stalno govore "da su bolje". Varaju se. Kada izgubite voljene osobe, sami ste", rekao je Keanu u jednom intervjuu sedam godina nakon smrti njegove ljubavi i djeteta. Ipak, sada čini se, našao je osobu od povjerenja u životu u liku umjetnice koja ga razumije.

Linker
15. travanj 2024 17:50