Getty Images
I muškarci vole biti lijepi

Koliko francuski predsjednik troši na šminku? Nevjerojatnih 26.000 eura!

U samo tri mjeseca Emmanuel Macron (39) je za usluge vizažistice platio basnoslovnu cifru - čak 26.000 eura. Mnogi su odmah pomislili da se na njegov račun šminka i supruga Brigitte (64), no glasnogovornici su potvrdili kako je to trošak make-upa samo za predsjednika.

Na bankovni račun šminkerice Natache M sjela su dva iznosa za usluge šminkanja predsjednika Francuske - jedan od 10.000, a drugi od čak 16.000 eura. U Elizejskoj palači boravi tek tri mjeseca pa je javnost ostala šokirana ogromna cifra koja je uplaćena na račun šminkerice, a glasnogovornici Emmanuela Macrona složili su se kako je iznos previsok. Uslijedilo je i službeno objašnjenje - "šminkerica je bila pozvana u nuždi" te će troškovi ubuduće biti smanjeni.

HAMBURG, GERMANY - JULY 07: French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron arrive to attend a concert at the Elbphilharmonie philharmonic concert hall on the first day of the G20 economic summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. The G20 group of nations are meeting July 7-8 and major topics will include climate change and migration. (Photo by Morris MacMatzen/Getty Images)
Getty Images

Sa 26.000 eura Francuz je pokrio make-up prije pojavljivanja na televiziji i na svim putovanjima, na kojima ga vizažistica prati. Iako je nevjerojatno da toliko izdvaja za korektor i puder, njegovi prethodnici plaćali su i više. Primjerice, Françoisa Hollandea javnost je ismijavala kad se otkrilo da njegov mjesečni račun za šminkanje iznosi 6.000 eura, dok je za šišanje i sušenje kose 63-godišnjak izdvajao gotovo 10.000 eura. Njegovi su, pak, PR-stručnjaci otkrili da je to zato što se frizer morao "rano ustajati kako bi svakog jutra predsjedniku napravio frizuru te da ju popravljao više puta tijekom dana." Ta je izjava izazvala buru komentara jer je bivši predsjednik gotovo oćelavio. Nicolas Sarkozy (62) je, pak, na usluge šminkanja mjesečno izdvajao 8.000 eura.

BERLIN, GERMANY - MAY 15: Newly-elected French President Emmanuel Macron attends a press conference at the Chancellery on May 15, 2017 in Berlin, Germany. Macron is visiting Berlin only a day after being sworn in as president in Paris. While Macron and Merkel have both demonstrated an unwavering commitment to the European Union and Merkel strongly applauded Macron's election, they are likely to differ over Macron's desire for E.U.-issued bonds, a measure Merkel has strongly opposed in the past. (Photo by Axel Schmidt/Getty Images)
Getty Images
Jedan od najmlađih francuskih predsjednika Emmanuel Macron (39)

Linker
17. travanj 2024 22:00