uživanje na kavici

Konačno kod kuće! Robert Prosinečki napokon ima vremena za prijatelje, obitelj - i omiljeni ritual

Otkako je krajem prošle godine otišao s mjesta trenera turskog prvoligaša, Robert Prosinečki uživa u Zagrebu, gdje napokon ima vremena uživati s obitelji i prijateljima.

Robert Prosinečki (52) jedan je od najvećih talenata u povijesti hrvatskog nogometa, no medijska slava nikada mu nije bila previše zanimljiva. Zato je i privatni život, suprugu Vlatku te kćeri Leonardu i Robertu čuvao od očiju javnosti koliko god je mogao. Upravo mu je obitelj najveći vjetar u leđa i podrška kada je riječ o karijeri.

Zbog njegove su se karijere više puta selili, a zadnji put prošle godine kada mu je povjereno vođenje turskog prvoligaša iz grada Kayserija. No ondje nisu proveli niti godinu dana jer je Prosinečki zbog poraza od trećeligaša naglo dobio otkaz i vratio se u Zagreb pa ponovno ima više vremena za druženje s prijateljima.

image
MAJA JUROVIC/CROPIX

Otkako su se otvorile terase, sve češće ga se može vidjeti na zagrebačkoj špici, a ovih dana nije ga uspio zaobići ni fotograf Glorije. Unatoč zdravstvenim tegobama koje su ga snašle krajem 2018.godine o čemu je pričao za Gloriju, čini se kako omiljeni Žuti, kako ga nazivaju fanovi i prijatelji od milja, još uvijek nije odbacio cigarete - porok o kojem je ovisan dugi niz godina, a po čemu ga pamte i brojni suigrači. Tako je nedavno slavni Englez Peter koji je s Prosinečkim dijelio svlačionicu u Portsmouthu u sezoni 2001./2002. kroz smijeh ispričao po čemu pamti Roberta.

Robert Prosinečki: Sve radim zbog obitelji

"Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice... Jednostavno se nije odvajao od cigareta. I to crveni Marlboro, bilo je potpuno nevjerojatno. Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Robi mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije mnogo pričao, ali razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije. S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu, pravio se da ne razumije”, rekao je Crouch.

O zdravlju, braku i povratku nogometu: Još živi u hotelu, no kaže da će uskoro opet biti sa suprugom

image
MAJA JUROVIC/CROPIX

Njegovi problemi sa zdravljem počeli su u studenom 2018.

„Bio je to dan nakon prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Španjolske u Las Palmasu. Baš toga dana moja je starija kći Leonarda slavila rođendan pa sam bio sretan što ćemo napokon biti skupa. No probudio sam se s takvim groznim bolovima u trbuhu da nisam mogao hodati. Hitno sam prevezen u sarajevsku bolnicu gdje je nakon pretraga ustanovljeno puknuće debelog crijeva, što može dovesti i do sepse. Isti dan sam operiran, a nakon toga sam četrnaest dana proveo na odjelu intenzivne njege. Smršavio sam 15 kilograma jer sam prvih deset dana primao samo infuziju”, ispričao je prošle godine za Gloriju Prosinečki. Nedugo nakon toga u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ponovno je operiran jer je dobio bruh. Posljednji, rutinski zahvat na debelom crijevu prošle je godine obavio u zagrebačkoj bolnici Merkur kod abdominalnog kirurga Stipislava Jadrijevića i otada se dobro osjeća.

Linker
06. travanj 2024 11:19