obiteljska sreća

Konačno priznali da su dobili sina! Apelirali na strašnu situaciju u SAD-u i otkrili strogo čuvanu tajnu

Joaquin Phoenix i Rooney Mara dobili su u kolovozu sina kojem su nadjenuli ime River. Odlučili su se svoju obiteljsku tajnu otkriti magazinu People, a sve kako bi apelirali na strašnu situaciju u kojoj su se našla djeca ilegalnih migranata na granici SAD-a i Meksika.

Glumac Joaquin Phoenix i njegova životna partnerica, glumica Rooney Mara, prije dva mjeseca su u tajnosti postali roditelji dječaka. Prvi put su o svom djetetu progovorili u intervjuu za magazin People, iskoristivši priliku da ukažu na problem imigrantske djece razdvojene od njihovih obitelji na američko-meksičkoj granici.

Iznimno privatni par vjerojatno nikada ne bi komentirao činjenicu da su dočekali sina da nije ove važne svrhe - ukazati na problem 545 djece odvojene od svojih roditelja na granici SAD-a i Meksika. Oni se, kažu, ne bi mogli od djeteta odvojiti ni na jedan dan.

"Kao novim roditeljima nepodnošljiva je i pomisao da nam oduzmu dijete na jedan dan, a kamoli na godine. A upravo je to situacija koju proživljava 545 djece i njihovi roditelji. Naša odgovornost kao Amerikanaca jest nastaviti obraćati pozornost na nevolje ovih obitelji i tražiti odgovore na pitanje zašto još uvijek nisu locirani", izjavio je slavni par i dodao da se pitaju kako će jednog dana sinu objasniti ovu temu ako za nju iskaže interes.

image
Par godinama uživa u ljubavi, no sve detalje odnosa drže u tajnosti. O djetetu su napokon progovorili - i to zbog djece ilegalnih imigranata iz Meksika.
DARLA KHAZEI/PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

"Moramo se zapitati je li ovo zemlja kakvu želimo, jesu li ovo naše vrijednosti? Kako ćemo se osjećati kada sinu budemo odgovarali na pitanja o ovim vremenima i kako smo se mi ponašali prema prestrašenoj, bespomoćnoj djeci, od kojih neka možda više nikad neće vidjeti svoje roditelje", dodali su i rekli da žele učiniti sve u njihovoj moći da se pronađu i spoje nestali roditelji i djeca.

image
Rooney Mara i Joaquin Phoenix poznati su aktivisti za prava ljudi i životinja.
ALBERTO PIZZOLI/AFP/PROFIMEDIA

Do razdvajanja djece i roditelja došlo je još 2017. godine, tijekom suzbijanja ilegalnih prelazaka južne granice SAD-a, što je Donald Trump obećao kao ključni dio svog presjedanja.

Ovaj istup Joaquina Phoenixa i Rooney Mare prvi je otkako je otkriveno da su u kolovozu postali roditelji dječaka, kojem su nadjenuli ime River - poštujući tako prerano preminulog brata slavnog glumca. Medijima je to slučajno otkrio redatelj Victor Kossakovsky na filmskom festivalu u Zurichu. Otad pa do danas par nije službeno potvrdio rođenje djeteta, a skrivali su i trudnoću zgodne glumice.

Čitajte i:

Slavni glumac postao otac i odao počast svom tragično preminulom bratu: Nek se dijete zove kao on

Glumica je u šestom mjesecu trudnoće? Joaquin Phoenix postat će tata, skrivali su dugo sretnu vijest

Danas je na vrhu svijeta kao Joker: Odrastao u kultu, izgubio brata, a u jednom trenutku su svi mislili da je - poludio

Linker
24. travanj 2024 08:33