TRI TJEDNA NA IGLAMA

Kriv je! Hoće li teniska legenda u zatvor saznat ćemo na izricanju presude 29. travnja

Legendarnom njemačkom tenisaču Borisu Beckeru prijeti zatvorska kazna, jer je proglašen krivim po četiri točke optužnice na engleskom sudu.

Prije pet godina je proglasio osobni bankrot zbog nemogućnosti vraćanja pozajmice od tri milijuna funta, a sad mu prijeti zatvorska kazna jer je proglašen krivim u četiri točke optužnice zbog prikrivanja dva bankovna računa, vlasništva nad nekretninama i manipuliranjem dugovima zbog čega je u zabludu doveo svoje vjerovnike.

Iako zvuči strašno, za legendarnog njemačkog tenisača Borisa Beckera (54) na kraju je sve još dobro ispalo, jer je optužnica po kojoj mu se sudilo na engleskom sudu imala čak 24 točke, što znači da je u većini njih oslobođen krivnje.

image

Na londonski sud je stigao u pratnji odvjetnika i partnerice Lilian de Carvalho Monteiroover

LICENSED TO STORY PICTURE AGENCY/SHUTTERSTOCK

To ipak ne znači da će nakon izricanje presude zakazane za petak 29. travnja iz sudnice Southwark Crown Courta išetati kao slobodan čovjek, jer mu zbog navedenih djela prijeti i zatvorska kazna.

Čitajte i: PONIŽENJIMA NEMA KRAJA... OSOBNI BANKROT MOGAO BI BECKERA ODVESTI U ZATVOR

Njegova obrana temelji se na optuživanju drugih, posebice širokog kruga navodnih savjetnika čije je usluge skupo plaćao, dok su tužitelji inzistirali na dokazima kako je Boris Becker znao sve, ali je gurao glavu u pijesak kad su se stvari na financijskom planu počele komplicirati.

image

Prije izricanje presude je s odvjetnikom - zapalio

MARK THOMAS/SHUTTERSTOCK

Dodatni uteg oko vrata mu je i kriminalna prošlost, jer je Boris Becker u svojoj domovini 2002. pravomoćno osuđen zbog utaje poreza, a kako će se stvari na kraju rasplesti i što će mu sve sutkinja na kraju uzeti kao olakotnu ili otegotnu okolnost saznat ćemo kad posljednjeg petka u travnju pročita obrazloženje svoje presude.

Linker
16. travanj 2024 16:58