Bit će tijesno

‘Kruna‘ i ‘Bridgerton‘ u velikim problemima: Iste lokacije snimanja producentima hit serija zadaju glavobolju

S obzirom na to da obje serije imaju sličnu pozadinu, biraju iste lokacije za snimanje. To bi prema nekim izvorima moglo unazaditi snimanje novih sezona.

Najnoviji Netflix hit "Bridgerton" osvojio je srca gledatelja čim se pojavio na popularnoj streaming platformi i to zbog nadasve zanimljivog portreta nekadašnjeg britanskog visokog društva u viktorijansko doba. Spletke, intrige, romanse i skandali tada su bili svakodnevica, pogotovo među bogatašima, baš kao što su i danas.

image
Obitelj Bridgerton.
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Kostimografija je vrhunska, baš kao i lokacije na kojima je serija snimana. Vidi se da su producenti pazili na svaki detalj, a zbog golemog uspjeha prve sezone, najavljena je i druga. No, čini se da organizacija snimanja neće proteći tako glatko jer im konkurencija "otima" veličanstvene kuće u kojima se odvija radnja.

Čitajte i: Bridgerton ide u drugu sezonu: Romanse i spletke britanskog visokog društva opet ćemo gledati na Netflixu

image
Kostimografija u "Bridgertonu" je vrhunska.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Producenti vrlo popularne serije - "Kruna" - o britanskoj kraljevskoj obitelji žele snimiti novu sezonu na istim lokacijama kao i Bridgerton. No, nije ovo prvi put da se ova dva hita snimaju na istim mjestima; ranije su koristili Somerley Estate u Hampshireu i Wilton House u Wiltshireu.

image
Wilton House u Wiltshireu.
FLORILEGIUS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Netflix tvrdi da kašnjenja neće biti

Izvor za strane medije rekao je da bi zbog navedenog razloga zakazivanje snimanja moglo biti problematično. "S obzirom na to da obje serije imaju sličnu pozadinu, bilo je samo pitanje vremena kad bi se ovo dogodilo. ali Netflix će se potruditi da sve ide po planu jer ne smije biti kašnjenja", rekao je.

image
Olivia Colman kao kraljica Elizabeth II, Josh O'Connor kao princ Charles.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Ne olakšava im ni činjenica što profilu domova iz tog vremena ne odgovara puno kuća pa nije ni čudo da producentima obiju serija potraga zadaje glavobolje.

Čitajte i: Tajne Bridgertona: Od škakljivih scena i šminke na stražnjici do inspiracije za frizure i kostime

image
Emma Corrin kao Lady Diana Spencer u četvrtoj sezoni "Krune".
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Radnja prve sezone "Bridgertona" prati istoimenu obitelj, posebice Daphne Bridgerton, koju je utjelovila Phoebe Dynevor. Ona okružena neiskrenim i prijetvornim krugovima londonskog visokog društva pokušava osvojiti idealnog ljubavnog partnera, markantnog vojvoda Hastingsa, kojeg tumači Regé-Jean Page. Druga sezona je pak fokusirana na Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) koji traži svoju vikontesu.

image
Golda Rosheuvel kao kraljica u Bridgertonu.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

"Kruna" pak već ima četiri sezone, a peta se očekuje 2022. jer glumačka ekipa i ekipa trenutno imaju pauzu. U njoj bi Oliviju Colman kao kraljicu Elizabetu trebala preuzeti Imelda Staunton.

Linker
18. travanj 2024 04:41