facebook
dani kad se nižu čestitke

Lana Pavić niže uspjehe i najavljuje novi projekt: 'Zbog ovog sam se odrekla jako puno kava s dragim ljudima'

Politologinja, urednica na Prisavlju, bivša manekenka i majka troje djece, Lana Pavić, početkom srpnja postala je vlasnica nove titule, one doktorice znanosti. Proteklog vikenda imala je svečanu ceremoniju u zagrebačkom HNK, gdje je uz stotinu kolega doktora dobila diplomu u ruke.

Radni raspored Lane Pavić (39) je doista nemoguć. Osim što uređuje lifestyle emisiju "Klub 7", uređuje novu emisiju o turizmu "Destinacija Hrvatska", dočekala je još jednu potvrdu mukotrpnog rada - u ruke je primila diplomu koja dokazuje da ima doktorsku titulu.

"Prošlo je pet ili šest mjeseci otkako sam doktorirala braneći disertaciju pod naslovom "Načelo hospitaliteta i problem europskog kozmopolitizma, a ovo je bila samo formalna svečanost. Već sam tada imala taj osjećaj da sam nešto veliko napravila, ali ne možeš biti ne emotivan na taj dan", kaže Lana kojoj je posebno taj dan mislila na preminulog oca.


facebook

"Nedostaje samo jedan od nas... Tata... Nisi dočekao niti jednu moju diplomu, ali si na svakoj upisan nevidljivom tintom... “Život je borbeno polje, ali ja ne dam na svoje, dok ima zla u ljudima, bit ću vaš pancir na grudima... Rođeno moje, ljubav rađa heroje jer što me nije ubilo snagu mi je ulilo; Najteže borbe, najjači vode, Budite mi dobro, na meni kola nek se slome...”, stavila je Lana Pavić kraj fotografija slavlja u HNK-u na koju joj je stigla cijela obitelj.

facebook

"Kao curica sam bila na doktoratu svog oca, brata, i sad sam došla u situaciju da sam i sama na tom mjestu, nisam mogla zatomiti emocije", dodaje Lana na koju su najponosniji njezin suprug Marko Kožul i njezina djeca, 13-godišnja Lara Borna, Iris Lucija (4) i dvogodišnji Marko Aurelije.

"Tata je i mene i brata usmjerio ka znanosti. On je i mene i brata naučio voljeti učenje i znanost. Žao mi je što nije doživio ni jednu moju diplomu jer je silno vjerovao u mene. Takav je život, ali sretna sam što sam imala takve uzore i takve roditelje.", rekla je Lana kojoj je otac preminuo prije petnaest godina.

facebook

"Bilo je jako lijepo na svečanosti, došle su mi cure, mama, brat i njegova supruga, moj suprug, samo maleni nije došao jer je "terrible twos" fazi ne bi izdržao sat i pol vremena u kazalištu. Išli smo na obiteljski ručak i nismo radili velike fešte, jer nas tek čekaju. Prvo suprug ima rođendan pa maleni Marko Aurelije, zatim Borna, pa Božić i Nova godina.", kaže Lana koja će uskoro objaviti svoju knjigu.

facebook

"Imam sreću da je nekoliko izdavača pokazalo interes za moju disertaciju pa će izaći i kao knjiga. Malo sam se maknula od znanosti jer sam dosta na televiziji, ali za božićne blagdane me čekaju znanstveni radovi. Nadam se da ću se vratiti u znanost, i da ću raditi na fakultetu, za sad slažem dojmove i čekam priliku, a do tada ne mirujem, radim te dvije emisije", kaže Lana koja sve stiže jer kako kaže, malo spava. Baš je, govori, nedavno pričala s Barbarom Nolom koja je i sama jako zaposlena. Shvatile su, kaže, da su se obje odrekle jako puno druženja i kava s dragim ljudima.

Linker
19. travanj 2024 19:30