Ništa od autobiografije

Legendarni glazbenik digao je ruke od pisanja knjige o svojem burnom životu jer misli da je dosadna

Potkraj 80-ih Mick Jagger popustio je nagovaranju izdavača i pristao napisati autobiografiju, a izdavač je u međuvremenu preminuo jer se glazbeniku nije žurilo. Naposljetku je odustao i vratio honorar od milijun funti jer mu nije ugodno vraćati se u prošlost o kojoj bi čitatelji s užitkom čitali.

Kako stvari stoje, od najavljene, dugoočekivane autobiografije Micka Jaggera (77) neće biti ništa. Gostujući u glazbenoj radijskoj emisiji BBC -ja legendarni glazbenik priznao je da mu se jednostavno ne da pisati o svom životu. A kad mu se nešto ne da, onda s tim bez razmišljanja prestaje.

- Pogled unatrag na ono što sam proživio bio mi je dosadan. Nisam uživao pišući – kaže Sir Mick dodajući kako je njegova odluka konačna.

Pritom ga ni najmanje ne zanima činjenica da je nesuđenim čitateljima njegov život sve samo ne dosadan. Mnogi bi itekako uživali u toj gotovo mitskoj knjizi, čiji se izlazak najavljivao još kad kraja 80-ih, jer uzbudljivog materijala ima napretek. Dovoljno bi bilo pobrojati sve žene koje je ljubio, sve afere koje je imao, tulume na kojima je bio i knjiga bi, nema sumnje, postala bestseller - poput autobiografije kolege iz benda i prijatelja, Keitha Richardsa.

image
Mick Jagger odbio je pisati autobiografiju, za nju je svojedobno vratio i milijun funti, koliko mu je izdavač platio unaprijed.
MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Rokera, pradjeda i ljubavnika sustigle godine: Mick Jagger je na prisilnom bolovanju

Priča o autobiografiji legendarnog britanskog glazbenika počinje 80-ih godina, kad je, kako kaže, popustio nagovaranju izdavača Lorda Weidenfelda.

Počeo je pisati, ali nije mu se svidjelo. Uredno je vratio honorar od milijun funta, a poslije Weidenfeldove smrti 2016., njegov nasljednik, izdavač John Blake, otkrio je da posjeduje rokerov rukopis od 75.000 riječi, ali je spriječen objaviti ga. Potvrdio je to Mickov menadžer Joyce Smyth : “Odgovor je uvijek isti: on to ne želi”. Doduše, dugo i strogo zatvaranje u Velikoj Britaniji zbog pandemije koronavirusa nagnalo je karizmatičnog pjevača "Rolling Stonesa" pokušati raditi na knjizi ali ni taj pokušaj nije dobro završio, otkriva Daily Mail.

- Ako želite napisati autobiografiju, to nije proces koji možete učiniti u tjedan dana. Potrebno je dati sebe, pisanje uzima mnogo od vas. Morate opet proživjeti prošlost i proći kroz emocije iz prošlosti i da budem iskren, to nije ugodno iskustvo – priznao je.

image
Glazbenik se ne želi vraćati i evocirati određena sjećanja.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Singl koji slavi život

Zato se okrenuo onome u čemu je mnogo bolji, glazbi. Nedavni izlazak Britanije iz lockdowna i povratak koliko-toliko normalnom životu, obilježio je objavom singla „Eazy Sleazy” kojim slavi završetak izazovnog razdoblja i na samo njemu svojstven način ruga se negativnim posljedicama života tijekom pandemije. Virtualno se udružio s vođom „Foo Fightersa”, Daveom Grohlom i objavio pjesmu kojom obilježavaju otvaranje kafića i restorana nakon četiri duga mjeseca i sunarodnjacima ulijeva nadu da napokon stižu bolji dani.

image
S Daveom Grohlom snimio je singl "Eazy Sleazy" kojim slavi završetak izazovnog razdoblja karantene zbog pandemije koronavirusa.
B4859/AVALON/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Krajem prošlog ljeta činilo se da sve ide dobro i ljudi su bili vani, a onda se, pogotovo u Europi, sve opet ugasilo i niste imali nikakvu društvenu interakciju – otkrio je što mu je dosad najteže palo.

Kad ne piše pjesme,glazbenik kupuje nekretnine bez da ih podrobno razgleda. Tako je, naime, svojoj djevojci, američkoj balerini i koreografkinji Melanie Hamrick (34) za Božić kupio četverosobnu vilu na Floridi. Stajala je 1,4 milijun funta a par koji je prije četiri godine dobio sina Deverauxa, nije razgledao nekretninu. Roker ju je kupio telefonski i dao upisati na ime svoje djevojke. Još kad bi bio tako galantan prema nesuđenim čitateljima sočnog štiva koje je samo njemu dosadno...

Linker
23. travanj 2024 22:01