Velika čast

Legendarni glazbenik u probranom društvu: Elton John dobio još jedno priznanje od kraljice

Samo je 65 zaslužnih Britanaca primljeno u red ‘Order of the Companions of Honour‘ koji je 1917. osnovao George V., djed britanske kraljice Elizabete II., a dodijelio mu ga je princ Charles u dvorcu Windsor.

Značajnom nizu priznanja, sir Elton John dodao je još jedno, primio ga je na svečanosti u dvorcu Windsor iz ruku princa Charlesa, kao zahvalu za nemjerljiv doprinos engleskoj kulturi i dobrotvorni rad tijekom cjelokupne karijere. Time je postao član ekskluzivnog reda “Order of the Companions of Honour” osnovanog 1917. Kako je 74-godišnja glazbena legenda 1998. već dobila plemičku titulu, uz Red suputnika časti čiji je osnivač britanski kralj George V., djed britanske kraljice Elizabete II., tumači britanski Mirror.

image

Sir Elton John sa suprugom Davidom Furnishom.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Elton John je u gotovo 60 godina dugoj karijeri (započeo ju je 1963.) postigao je gotovo sve što se moglo stoga je uvrštenje među svega 65 dobitnika - toliko se zaslužnih Britanaca može pohvaliti da je dobilo priznanje “Order of the Companions of Honour” od 1917. do danas - svojevrsni “šlag na vrhu torte”.

Čitajte i: Sir Elton John na sudu: Njegova jedina žena otkrila je mračnu tajnu koju je skrivala desetljećima

Nebrojene nagrade

Iza sebe ima preko 300 milijuna prodanih nosača, nagradu Američke filmske akademije za glazbu te pet Grammyja, a uvršten je i u Rock and Roll of Fame, no ipak ga je razgalila odluka Buckinghamske palače da mu još jednom zahvale za izvnredna postignuća i predan humanitarni rad u njegovoj zakladi protiv AIDS-a.

Pogledajte video

Kako je pjevač poznat po bezvremenskim hitovima “Rocket Man”, “I'm Still Standing” I “Candle in the Wind”, otprije primljen u Red Britanskog carstva uz koji ide kratica OBE, s novim priznanjem imat će pravo na još jednu kraticu uz ime, CH. Prije njega, u red “Order of the Companions of Honour” primljeni su kazališni redatelj Peter Brook, glumci Ian McKellen i Judi Dench, spisateljica J. K. Rowling te glazbenik Paul McCartney.

Linker
16. travanj 2024 19:35