Damjan Tadić / Hanza Media
čista pozitiva

Leonu Paraminski sreli smo u centru Zagreba, otkrila nam je zašto joj smiješak ne silazi s usana

Talentiranu, neposrednu i uvijek pristupačnu Leonu Paraminski (40) ni tisuće kilometara ne sprječava slijediti ulogu za koju osjeća da će joj obilježiti karijeru! U rodni Zagreb je došla nakon snimanja za Netfixovu seriju o kojoj ne smije još govoriti u Pragu i nakon snimanja što je "Senke s Balkana 2" nedavno snimala u Beogradu, a mi smo ugrabili priliku i s njom porazgovarali u neformalnom okruženju. Zarazila nas je pozitivom i priznala da nikad nije bila opuštenija i sretnija.

Glumica Leona Paraminski često je u domovini, iako je obiteljsko gnijezdo sa suprugom Tinom izgradila u Santa Barbari. Ove godine, kaže, skupila je zavidni broj milja jer je ocean preletjela već devet puta, a najčešće - zbog uloga koje dobiva.

"U Beogradu sam nedavno snimila "Senke na Balkanu 2" i uskoro idem u Srbiju na promociju. Genijalno je raditi s tim izvanrednim ljudima, a i uloga mi je vrlo specifična... Glumila sam povijesnu ličnost Mariju Oršić koja je bila povezana s Trećim Reichom. Bila je rođena u Hrvatskoj, ali je zapravo živjela u Austriji. Bio je to izazov zbog kojeg sam morala učiti njemački. Vjerujem da je to jedna od mojih boljih uloga u karijeri", sigurna je u sebe Leona koja nedavno snimala i u Pragu za Netflix i već neko vrijeme je u Europi. Uskoro se, dodaje vraća u Ameriku, ali potom, u prosincu, ponovo se vraća na stari kontinent.


promo Evelin

"Nisam ja zatvorila vrata ulogama samo zato što sam otišla u Ameriku. Znam da se svima čini da sam daleko, ali kad smatram da je neki projekt dobar uvijek ću doći i raditi jer to onda doista ima smisla, baš kao i ovo što sam radila za Netflix", dodaje Leona koju smo zatekli u zagrebačkom frizeraju, i to u ulozi ambasadorice poznatog salona.

Sarajevo Press
Leona Paraminski kao diva starog Hollywooda

Sa suprugom Tinom Komljenovićem je sedam godina u idiličnim bračnim vodama, a posljednje četiri godine gradi karijeru glumeći i predajući kolegij 'Acting for the camera' na jednom od najboljih američkih koledža, Santa Barbara City Collegeu. U svojim najboljim godinama, kaže da je našla balans.

"U četrdesetima sam puno opuštenija. Stvari su mi nekako jasnije. Ako i kada dođe, dođe, kako će biti, biti će. Onako opušteno", sa smiješkom nam dogovara Leona i naglas "prišapne": "Jedino kad sam u Zagrebu imam dobru frizuru, ovdje sam redovita i oni od moje kose znaju napraviti čudo".

Linker
19. travanj 2024 10:19