Lomitelj ženskih srdaca

Ljubav koja ne mari za godine: Slovenskog zavodnika Janeza Janšu uspjela je ‘smiriti‘ samo jedna žena

Prodoran pogled ili karizma? Teško je reći što je točno glavni razlog, ali činjenica jest da je Janez Janša desetljećima imao velik utjecaj na žene koje su zbog njega ‘gubile glavu‘. Janša u Sloveniji glasi kao pravi zavodnik, no svoje srce je trajno dao samo jednoj i to 20 godina mlađoj.

Sve je šokirala vijest da je britanski premijer Boris Johnson u tajnosti, bez najave, oženio svoju 23 godine mlađu zaručnicu Carrie Symonds. Za njegov plan znali su samo njegovi prijatelji i obitelj, ali ne i najbliži kolege iz ureda premijera. Razlika u godinama, čini se, njima apsolutno nije važna, baš kao ni još jednom premijeru, našem susjedu, Janezu Janši.

Slovenski premijer u subotu je stigao u posjet Zagrebu na svečani koncert povodom današnjeg Dana državnosti, a sa sobom je poveo i svoju suprugu, liječnicu Uršku Bačovnik Janšu. Oboje su mirno sjedili u separeu u Hrvatskom narodnom kazalištu i pratili koncert u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

image
Andrej Plenković, Janez Janša sa suprugom Urškom i mnogim drugim visokim uzvanicima, nazočili su svečanom koncertu povodom Dana državnosti koji se održao u Hrvatskom narodnom kazalištu.
DARKO TOMAS/CROPIX

Janezov ljubavni život možda ne bi bio toliko zanimljiv da Urška od Janeza nije mlađa točno 20 godina, a u Sloveniji on glasi i kao pravi zavodnik. Slovenski mediji povezivali su ga s čak nekoliko žena.

Čitajte i: Nikome nije otkrio planove: Tajno vjenčanje Borisa Johnsona s 23 godine mlađom djevojkom sve je šokiralo

Šarmantan Janez tako je mnogima od njih zagrijao srce, iako neki tvrde da su one više bile zaljubljene u njega, nego on u njih.

Zaljubili se na planinarenju

No, jedina s kojom se 'skrasio' u pravom smislu riječi bila je ona iz Velenja, liječnica i sportska planinarka. U nju se zaljubio 2006. godine i to navodno tijekom zajedničkog planinarenja. Friško zaljubljeni par sretao se vikendom i to većinom u Janšinoj vikendici u Lepenu, a viđeni su i na slovenskoj rivijeri.

Da je njihova veza ozbiljna, potvrdila je tada činjenica da je Urška s njim otputovala u Saudijsku Arabiju i Kuvajt kao dio službenog izaslanstva.

image
Janez Janša u Uršku Bačovnik se zaljubio na planinarenju, a vjenčali su se 2009. godine.
KARL SCHOENDORFER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njihovo vjenčanje 2009. godine glasilo je za slovensko vjenčanje godine - bračne zavjete razmijenili su u Trenti i to pred tadašnjim županom općine Bovec Danijelom Krivcem. Crkveno vjenčanje održalo se u Crkvi srca Isusova u Drežnici, a 2011. rodilo im se prvo dijete - sin Črtomir. Dvije godine kasnije dobili su još jednog sina, Jakoba.

No, prije nego je s Urškom uplovio u brak, Janez je bio u izvanbračnoj zajednici sa Silvom Predalič s kojom je dobio dvoje djece - sina Žana i kćer Niku.

S njom se rjeđe pojavljivao u javnosti nego s Urškom, ali su također glasili za skladan par pa je njihov prekid mnogima došao kao šok.

Nikada se u javnosti nisu svađali, ali se nisu niti držali za ruke. Nakon prekida sa Silvom, slovenski mediji su mu pripisali čak nekoliko ljubavnih afera i to s raznim ženama.

Čitajte i: Domaći pjevač imao je 52, a ona 18! Bruno Šimleša otkriva što se krije iza šokantnih razlika u godinama slavnih parova

Lomitelj ženskih srdaca

Šuškalo se da mu je novinarka Rosvita Pesek čak rodila sina, a mnogi su primijetili da mu je bila previše sklona u intervjuima. Osim nje, očarao je i novinarku Ninu Orel koja je kasnije promijenila posao i postala PR menadžerica.

Prije Urške Bačovnik, Janez je ljubovao i s Urškom Toplak za koju se pričalo da je upravo zbog veze s njim dobila posao odmah nakon završenog studija.

Karizmatični političar navodno je zaludio i Alenku Jeraj, tadašnju glavnu tajnicu Janšine stranke SDS-a. Govorilo se da je Alenka dugo bila zaljubljena u Janšu, ali on se zagrijao za nju tek kad je Alenka već odustala od ove mogućnosti.

Prijetnje smrću

Ipak, Urška Bačovnik jedina je koja ga je uspjela "smiriti" i prema kojoj mu nije problem iskazivati naklonost u javnosti. Kako Janeza mnogi u Sloveniji prozivaju da je kontroverzan i bez dlake na jeziku, nerijetko mu i prijete. Naime, Urška je nedavno dobila pismo u kojoj njoj i njihovim maloljetnim sinovima prijete smrću.

"Spomenuto pismo smo dobili i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša, te stvar prijavili policiji", kazala je za televiziju POP-TV predstavnica celjske bolnice, u kojoj Urška radi kao liječnica, Danijela Gorišek.

Bez obzira na sve prijetnje, ljubav Janeza i Urške još uvijek je čvrsta, a njegovi osvajački pohodi na ženska srca su, čini se, završili.

Linker
18. travanj 2024 07:31