nakon četiri godine

Ljubavni krah usred uspjeha karijere! Gillian Anderson prekinula vezu s tvorcem hit serije

Britanski scenarist i dramatičar Peter Anderson stoji iza jedne od najvećih serija danas. Donijela je "Kruna" veliki uspjeh i glumici Gillian Anderson, njegovoj donedavnoj partnerici. Usred karijernih dana za pamćenje, Peter i Gillian su prekinuli ljubavnu vezu.

Kad se činilo da je pronašla sreću s muškarcem britkog smisla za humor, dovoljno samouvjerenim da mu ne treba njezino odobravanje, američka glumica Gillian Anderson (52) prekinula je vezu s Peterom Morganom (57), britanskim scenaristom i dramatičarom. Glumica zasad ne otkriva što je presudilo četverogodišnjoj vezi u najgori mogući trenutak, uoči Božića, kad prekidi najteže padaju.

Donedavno je glavnog pisca i autora serije "Kruna" opisivala kao partnera koji joj ostavlja dovoljno prostora ostvariti profesionalne ambicije, a da pritom ne traži mnogo zauzvrat. Nije mu smetalo što u Londonu ne žive zajedno, a složio se i s pravilom koji je uvela kad je u četvrtoj sezoni Netflixovog hita tumačila ulogu legendarne britanske premijerke Margaret Thatcher.

image
Ljubavni par u vezi je proveo četiri godine.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Zbog vlastitog razuma i radi dobrobiti veze imali smo vrlo jasne granice.

- Dogovorili smo se da neću komentirati scenarij, a on nije komentirao moju izvedbu – rekla je u razgovoru za Harper's Bazaar početkom ove godine, dodavši kako je lekciju o razdvajanju poslovnog i privatnog naučila tumačeći agenticu Danu Scully u kultnoj američkoj seriji "Dosjei X".

Britanski dramatičar i američka glumica počeli su izlaziti 2016., a iza sebe oboje imaju propale brakove. On se 2014. rastao od Lile Schwarzenberg, kćerke češkog političara i pripadnika visokog europskog plemstva Karela Schwarzenberga s kojom ima petero djece, dok je ona bila u dva braka.

image
Ljubav ih nije omela ni u suradnji na seriji "The Crown", koja je jedna od najvećih svjetskih hitova.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Izvanredna glumica iza sebe ima dva propala braka i dvije bitne veze

Kanadskog scenografa Clydea Klotza - s kojim ima kćer Piper Maru (26) – upoznala je glumica početkom 90-ih na setu "Dosjea X", a razveli su se 1997. U britanskog redatelja dokumentaraca i producenta Juliana Ozannea, zaljubila se u Londonu dok je glumila u predstavi na West Endu: vjenčali su se prije šesnaest godina, a razveli nakon samo dvije godine braka. Potražila je tada sreću s poduzetnikom, psihologom te navodnim seksualnim terapeutom Markom Griffithsom - s kojim je dobila sinove Oscara (14) i Felixa (12) - no raskinuli su u ljeto 2012., nekoliko mjeseci nakon što je u intervjuu za magazin "Out" otkrila je da ima biseksualne sklonosti.

image
Još uvijek nije poznato zašto su Gillian i Peter raskinuli vezu.
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Nakon što je i Peter Morgan postao bivši, zvijezda serije "Kruna" posvetit će se djeci, sebi i prijateljima dok vrijeme ne učini svoje i osjeti da je spremna za novu ljubavnu priču.

Linker
20. travanj 2024 02:21