Biljana Blivajs / Hanza media
Sretan rođendan

Ljupka Gojić Mikić cura je iz susjedstva velikog srca: Ovo je dokaz da je prava emotivka

Već s 13 godina imala je svoju prvu naslovnicu kao model, a danas je uspješna poduzetnica i modna dizajnerica. Uvijek izgleda zadovoljno i sretno, bilo da je riječ o njezinoj slastičarnici, modnim komadima ili kad ukazuje na gorući problem u svijetu.

"Meni ne trebaju svjetske fotografije protiv rasizma, moj svijet je tu! Moj crni tata", napisala je Ljupka Gojić Mikić uz fotografiju koja je dirnula u srce njezine brojne pratitelje, a na njoj je u zagrljaju s velikim prijateljim. Bila je to njezina poruka na prosvjede diljem Amerike zbog ubojstva Georgea Floyda o kojima ovih dana bruji cijeli svijet. Nije dugo trebalo da joj Hamed Bangoura uzvrati lijepe riječi. 'Moja kćer, predivna', komentirao je.

"Moja najljepša uloga u životu je uloga modela, ali ne onog na modnim pistama već životnog modela i uzora svojim kćerima. Ženska snaga je u ženama koje nas okružuju, to je i meni samoj bilo jasno prilično rano", rekla je jednom prilikom Ljupka.

Zagreb, 110118.
Ljupka Gojic Mikic, manekenka.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / Hanza media

U svijet modelinga ušla je sa samo 10 godina, kada je počela surađivati s poznatom agencijom Midikenn, a već s 13 godina bila je najmlađa Hrvatica koja se pojavila na naslovnici Elle časopisa.

Kasnije su slijedile naslovnice za časopise Harper's Bazaar, InStyle, Cosmopolitan, a snimila je i kampanje za brojne svjetske brendove Chanel, Armani, GAP, Mango, Yves Saint Laurent, Tommy Hilfiger i J. Crew.

øP
rech/arhiva

>²P
arhiva

Danas Ljupka slavi 38. rođendan, a njezine cure već su krenule njezinim stopama. Jana Sienna i Mila Amelie Mikić prošle godine su bile zvijezde spota Damira Urbana "Iskra".

"Nije ta ideja došla bez neke smislene veze - naime, prije 23 godine, u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu Astronaut, a i na samom početku svoje karijere, nastupila je Ljupka Gojić Mikić. Kako smo i tijekom svih godina i dalje u kontaktu, odlučili smo je zamoliti, a naravno i ostatak njezine obitelji, da pita djevojčice bi li željele biti u našem spotu. Tako se, na jedan poseban način, zatvorio krug, ali i nastavila priča - točno tamo gdje treba, na djeci, na onima koji jesu budućnost", opisala je Milica Czerny Urban.


Čitajte i:


Stare fotke uvijek nam izmame osmijeh na lice: Ovako su nekada izgledale domaće zvijezde

Ljupka Gojić Mikić: 'Moja najljepša životna uloga je uloga modela, ali ne onog na modnim pistama, već uzora svojim kćerima'

ZBOG NJIH SE SVI TOPE: Ljupka Gojić Mikić objavila je stare fotografije s početka ljubavne veze sa suprugom

Linker
18. travanj 2024 10:08