Vedran Peteh
U NOVOM BROJU GLORIJE

Lukas Nola: 'Ne dam da mi se život vrti oko bolesti'

Redatelj serije 'Čuvar dvorca' prvi put govori o raku grla, koji ga nije omeo u dovršavanju posla na kojem je radio punih deset godina i za koji je - nakon što je prestao pušiti četiri kutije cigareta dnevno - imao više energije nego prije.

- Nije da me se baš ne čuje, no lakše mi je pisati nego govoriti - tihim i hrapavim glasom kaže redatelj Lukas Nola (53), koji je posljednjih godina prošao dvije velike bitke. Prva je životna: prije tri godine doznao je da ima rak grla te je u borbi da "ukroti zvijer" vidno smršavio, a nakon operacije, koju je obavio dr. Mišo Virag iz KB Dubrava, dobio je dobru i lošu vijest. Dobro je - što mu je unatoč lošim prognozama - sačuvano grlo. No stradale su glasnice, zbog čega danas, kako u šali kaže, zvuči kao Darth Vader. Druga je bitka, pak, profesionalna. Cijelo je desetljeće radio na TV serijalu "Čuvar dvorca" - o radu jugoslavenske tajne službe Udbe osamdesetih godina prošloga stoljeća - koja se sada počela emitirati na HTV-u.

U novom broju magazina Gloria, koji je u prodaji od 21. rujna, pročitajte veliki intervju sa zagrebačkim redateljem u kojem govori kako je reagirao kada je čuo dijagnozu, čega se sve odrekao, ali i o svojoj vezi sa suprugom Barbarom!

Linker
18. travanj 2024 21:27