U dobru i zlu

Mama genijalnog Elona pokazala kako je izgledao njegov prvi dan na Zemlji: ‘Donio si mi veliku sreću‘

Na 50. rođendan izumitelja i poduzetnika, majka Maye mu je čestitala njegov dan uz fotografiju snimljenu u rodilištu.

Jedan od najpoznatijih svjetskih investitora i izumitelja, Elon Musk, danas je napunio 50 godina, a taj važan dan posebnom čestitkom obilježila je njegova majka Maye Musk. Rođen 28. lipnja 1971. u Pretoriji u Južnoj Africi, toga dana je njegova majka nekadašnji model, blistala. Vidljivo je to na fotografiji koju je objavila uz čestitku.

"Sretan rođendan Elone. Hvala na ovom predivnom danu prije 50 godina. Donio si mi veliku sreću. Mnogo ljubavi...", napisala je majka uz fotografiju koja je očito snimljena na dan rođenja osebujnog poduzetnika.

Mama Maye pozirala je s tek rođenim sinčićem u sobi punoj cvijeća, na sebi je imala bijelu tuniku, a na fotografiji se vidi kako s puno ljubavi gleda svog najstarijeg sina.

Elon ima mlađeg brata Kimbala koji je rođen 1972. te mlađu sestru Toscu, rođenu 1974. Elon je majci odgovorio jednostavno - emotikonom srca.

Prošli zajedno ‘sito i rešeto‘

Nakon što su se njihovi roditelji rastali 1980. Elon je uglavnom živio s ocem u Pretoriji ili na drugim lokacijama, tu je odluku donio kao 11-godišnji dječak, dvije godine nakon razvoda. Tu je odluku s vremenom zažalio. Elon se udaljio od oca, kojeg je kasnije opisivao kao ‘grozno ljudsko biće‘.

Čitajte i: Majka milijardera Elona Muska: ‘Od prve plaće sam kupila najjeftiniji tepih, da ne sjedimo na golom podu, a zatim Elonu kompjuter‘

Zbog toga je sav teret podizanja Elona i još dvoje djece pao na njegovu majku, koja se itekako žrtvovala da bi ih podignula. Da bi spojila kraj s krajem, katkad je radila pet različitih poslova. Kad se 1989. s djecom preselila iz Južnoafričke Republike u Toronto, živjeli su u derutnom unajmljenom stanu bez namještaja, više gladni nego siti.

"Od prve plaće prvo sam kupila najjeftiniji tepih, da ne sjedimo na golom podu. Potom sam Elonu kupila kompjuter. I tako je on sa svojim kompjuterom sjedio na tom tepihu, s obzirom na to da u stanu nije bilo stolaca. Plakala sam kad bi djeca prolila mlijeko jer za drugo nisam imala novca. Tko me poznaje, ne zavidi mi, zna kroz kakve sam teškoće prolazila. Preživjeli smo tešku bijedu", kazala je svojevremeno Maye.

Elon je još kao dječak razvio strastveno zanimanje za računala i video igre. Poduzetnik koji je svijet zadivio svojim hrabrim i ekscentričnim poslovnim pothvatima, nakon tri propala braka s dvije žene, u sretnoj je vezi s ekscentričnom glazbenicom iz Kanade - Grimes. Njih dvoje dobili su sina početkom svibnja 2020. godine. Kada su malenom odlučili nadjenuti ime X AE A-12, izazvali su niz sablažnjenih reakcija javnosti. Reagirali su manjom izmjenom i promijenili mu ime u X AE A-Xii. Elonu je to šesto, a Grimes prvo dijete.

Linker
21. travanj 2024 19:35