RODITELJSKA DIKA

Mama Victoria puca od ponosa! Cruz Bekcham ima svoju prvu naslovnicu i - pločice za uzdisanje

Mlađi sin Davida i Victorije Beckham ovih je dana proslavio 17. rođendan i odradio svoj prvi editorijal za kultni britanski magazin i-D.

Prije dva dana (20. veljače) je proslavio 17. rođendan, a samo dan kasnije Cruz Beckham se pohvalio svojom prvom naslovnicom. Mlađi sin legendarnog engleskog nogometaša Davida Beckhama i bivše spajsice Victorije Beckham naslovna je priča proljetnog izdanja kultnog britanskog dvomjesečnika i-D, kojeg je 1980. pokrenuo Terry Jones, bivši umjetnički direktor Voguea kojeg je više od visoke mode zanimala ulična moda, glazba, umjetnost i život mladih.

Od svog samog osnutka, časopis je prepoznat po inovativnom pristupu fotografiji, tipografiji i grafičkim rješenjima zbog čega se smatra jednim od najutjecajnijih na svijetu u protekla četiriti desetljeća. Na naslovnici je dosad objavio najveće svjetske celebrityje poput Madonne, Grace Jones, Naomi Campbell, Sade, Johna Galliana, Alexandera McQueena, Chloe Sevigni, Scarlett Johansson, Rihanne i mnogih drugih, a svi su portretirani s prekrivenim desnim okom, što je jedan od zaštitnih znakova i-D-ja.

image

S ocem Davidom Beckhamom na njujorškom Tjednu mode 2018.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Na isti je način fotografu Stevenu Kleinu na naslovnici pozirao i Cruz Beckham, koji je oko prekrio prstima desne ruke, a portret je zapravo je parafraza čuvene fotografije njegova oca Davida Beckhama s reklame za donje rublje iz 2000. godine.

Čitajte i: Stvarno neprepoznatljiv! Možete li zvijezdu Harryja Pottera zamisliti kao ovog tipa?

"Tako sam ponosna! Prvi dan nakon njegova 17. rođendana", napisala je Victoria Beckham u svojoj poruci na društvenim mrežama.

image

Cruz Beckham s roditeljima Davidom i Victorijom, sestrom Brooklyn i bratom Romeom na izložbi u Londonu 2017.

NICK HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Bilo je to jedna prvih fotografija na mom prvom editorijalu ikad. Ako ne računamo praznike s roditeljima kad me mama po cijele dane fotkala. Dosađivala mi je svojim zahtjevima, ali je ovo neko sasvim drukčije iskustvo. A pritom sam mnogo naučio", izjavio je Cruz Beckham koji na slici nosi bijele bokserice Sunspel, traperice Balenciaga (skinute do koljena), remen Willyja Chavarrija, nike tenesice, i vlastiti nakit. Popularni tinejdžer iznad koljena si je istetovirao sliku leptira, a u intervjuu je izjavio da razmišlja o karijeri glazbenika pa uzima satove gitare, klavira, bubnjeva i mandoline.

image

Na okupljanju spajsica u New Yorku 2008. zaplesao je breakdance

SHUTTERSTOCK

"Stvaram muziku kakvu volim slušati, a moje pjesme se temelje na vlastitim iskustvima", kaže Cruz Beckham čiji su glazbeni favoriti Oasis, Usher i Beyonce.

Linker
19. travanj 2024 05:04