Bravo, maleni!

Marijana Mikulić pohvalila se napretkom svoga sina: ‘Rasplakala sam se od sreće‘

Frustrirana činjenicom da predugo mora čekati logopedsku terapiju za sina, glumica radi sve da ga potakne na komunikaciju. I ustrajnost se isplatila!

Zagrebačka glumica Marijana Mikulić nedavno je za Gloriju otkrila vrlo tešku osobnu borbu. Naime, njezin dvoipolgodišnji sin Jakov ne govori, čak ni one najjednostavnije riječi poput mama i tata. Liječnici su mu dijagnosticirali nespecificirani poremećaj u razvoju govora i razumijevanja.

Čitajte i: Marijana Mikulić o razvojnim poteškoćama svoga sina: 'Osjećaj nemoći kad ne možemo pomoći sovm djetetu je užasan'

No, čini se kako se ova teška situacija mijenja, a Marijana je, vrlo uzbuđena od sreće, sve snimila i pohvalila se sinovim napredkom na svom Instagram profilu.

"Prijateljica mi je poslala sliku sebe, sa svojom malom bebom u naručju. Pokazala sam ju Jakovu, kao što mu sto stvari pokažem, imenujem, pjevam... I kažem: 'Vidi Jaki, beba.' A Jakov: 'bebi, bebi'". Idem ga odmah pokušati snimiti, unaprijed spremna da vjerojatno neće ponoviti. A on 'bebi, bebi.' Je l' trebam reći da sam se rasplakala od sreće", ponosno je i na rubu suza napisala Marijana.

Frustirana sporošću sustava

Inače, Jakov je upućen na logopedsku terapiju, ali mora čekati red na koji će doć za šest do devet mjeseci, što Marijanu jako frustrira. U intervjuu za Gloriju ispričala je zašto je priču o mukama koje prolazi sa sinom opisala u potresnom postu na Instagramu.

Čitajte i: Marijana Mikulić: 'Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake godine nalazila ljubav svog života'

- Željela sam ukazati na problem nedostatka stručnjaka za ovo područje u našem zdravstvenom sustavu. Nismo se htjeli gurati i tražiti veze jer smatramo da ima djece čiji su problemi mnogo veći od naših. Zato smo Jakovu platili privatnu terapiju. No, što je s onima koji si to ne mogu priuštiti? Ta nemoć koju roditelj osjeća kad ne može pomoći djetetu je užasna - kaže Marijana, koja je prvi put pomislila da bi trebali potražiti mišljenje stručnjaka kad je Jakovu bila godina i pol.

image
Marijana i njezin suprug Josip, uz Jakova, imaju još dva sina: sedmogodišnjeg Andriju i 11-godišnjeg Ivana.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

- Suprug i ja prihvatili smo ovu situaciju kao normalnu i tako se i ponašamo. Ovu fazu života u potpunosti smo podredili djeci. Ne postoje Josip i Marijana, uvijek smo mi i uvijek smo tu za njih - kaže glumica koja jedva čeka da ju Jakov zazove 'mama' i odazove se na svoje ime.

A u tome će, sigurna je Marijana, na kraju i uspjeti, a 'bebi' je vidljiv i fantastičan korak k tome.

Linker
20. travanj 2024 09:41