Promo Zaklada Marin Čilić
Za veliki cilj

Marin Čilić pokazao veliko srce, a supruga Kristina nije krila ponos

Da je sportaš velikog srca, tenisač Marin Čilić još je jednom pokazao u punom sjaju - u Hrvatskom institutu za povijest darovitim je mladim ljudima u ime Zaklade Marin Čilić, koju je i pokrenuo, dodijelio stipendije. Uz njega je bila i supruga Kristina.

'Ovo je zaista poseban i lijep dan za nas. Projekt stipendija je definitivno moj nadraži projekt do sad. U mnogim sam se motivacijskim pismima prepoznao i sam i znam kroz što sve prolaze ova djeca, kroz kakve teške dane i odricanja, te koliko je potrebno da se dosegnu snovi. Nadam se da će im ove stipendije pomoći u njihovom daljnjem radu i treniranju. Hvala svima koji su bili dijelom ovog hvalevrijednog projekta koji će, vjerujemo, s godinama rasti kako bismo mogli pomoći što većem broju darovite djece u Hrvatskoj', izjavio je Marin Čilić na dodjeli stipendija. Svesrdno ga je podržala supruga Kristina, ljepotica iz Konavala kojoj se na vječnu ljubav zakleo u travnju, a koja nije krila koliko i nju usrećuje kada se pomaže drugima.

Projekt stipendija najnoviji je projekt Zaklade, a dodijeljene su u nekoliko kategorija. Zaklada postoji tek dvije godine, a od svog osnivanja već je odradila nekoliko uspješnih projekata i donacijskih večera. U vrijeme blagdana i božićnog darivanja Marin je posjetio dva doma za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj. U Rio de Janeiru posjetio je djecu iz favela koja sudjeluju u jednom socijalnom projektu gdje je održao trening i motivacijsko predavanje. Donirana su novčana sredstva za obnovu laboratorija fizike i kabineta povijesti i geografije u srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata. Ovog je ljeta Zaklada pomogla donacijom teniski kamp za djecu koji je organiziran besplatno u Vukovaru.

Promo Zaklada Marin Čilić

Promo Zaklada Marin Čilić

Promo Zaklada Marin Čilić

Zagreb, 181218.
Hrvatski institut za povijest.
Dodjela stipendija Zaklade Marin Cilic koje su namijene darovitim mladim sportasima, klasicnim glazbenicima i ucenicima (skolama) izvrsnim u prirodnim predmetima.
Na fotografiji: Marin Cilic sa suprugom Kristinom Milkovic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX

Linker
18. travanj 2024 04:21