MATEJ GRGIC
Jednoglasna odluka

Matija Cvek pobjednik 68. Zagrebačkog festivala: ‘Ova nagrada me motivira i inspirira‘

Glazbenik koji se na festivlau predstavio svojom pjesmom ‘Ptice‘ premoćno je odnio nagradu, osvojivši sve članove žirija.

Matija Cvek je pobjednik 68. Zagrebačkog festivala! Emotivnom izvedbom pjesme "Ptice“ za koju je, u suradnji s Alanom Dovićem, napisao tekst i glazbu, Cvek je gotovo jednoglasno osvojio simpatije stručnog žirija te premoćno odnio pobjedu.

Ovogodišnji žiri činili su Uršula Tolj, Željko Bebek, Ivan Dečak, Zvjezdan Jurcola te umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević. Oni su svojim ocjenama na drugo mjesto smjestili Nenu Belana i njegov reggae singl "Teško je“, dok je treće mjesto pripalo pjesmi "Nema pravila“ mlade trap senzacije KUKU$.

image
Matija Cvek pobjednik je 68. Zagrebačkog festivala
MATEJ GRGIC

"Još sam uvijek u nevjerici. Osjećaj na stageu je bio fenomenalan, organizacija Zagrebačkog festivala bila je vrhunska i cjelokupna atmosfera zadnja tri dana na probama je bila isključivo vesela. Alan Dović i ja preponosni smo na pobjedu, zahvalni žiriju i zahvalni publici koja posljednja tri mjeseca voli ovu pjesmu", rekao je Matija Cvek. Nagradu mu je uručio ovogodišnji član žirija i pjevačka legenda Željko Bebek.

Pogledajte video

"Presretan sam! Iza mene je bio sjajan bend, fenomenalna produkcija, sve skupa odlične pjesme i izvođači. Ova nagrada me motivira i inspirira, a i moram priznati da me malo umirila u ovom trenutku moje karijere. Stvarno sam prezadovoljan i zovem sve na cugu!“, dodao je Matija Cvek.

Čitajte i: 68. Zagrebački festival: Od Kuku$-a do Kočiša Zeca, ovakav spoj glazbe moguć je samo na ovom legendarnom mjestu

Čitajte i: Matija Cvek o ljubavi s Nikom Turković: ‘Osvojila me osmijehom i uskim trapericama, ali ne slažemo se oko kućanskih poslova‘

Večer posvećena legendama

Radijski urednici okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika za najbolju pjesmu odabrali su duet Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, "Volim kako se smiješ“, dok je statuom za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja festivala nagrađen Marko Kutlić. Ove godine direkcija festivala iz Hrvatskog društva skladatelja odlučila je predstaviti novu nagradu za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu - njen prvi laureat je skladatelj, producent i aranžer, Alfi Kabiljo. Kao autor, Kabiljo je na festivalu debitirao prije točno 60 godina, a od tada je na festivalu sudjelovao čak 33 puta s brojnim pjesmama koje su u međuvremenu postale domaći pop evergreeni.

image
Nikolina Tomljanović i Belfast Food.
MATEJ GRGIC

Svečanosti ovogdišnjeg Zagrebačkog festivala doprinjelo je i emotivno prisjećanje na dvojicu velikih autora i glazbenika koji su ostavili neizbristiv trag u domaćoj glazbi i povijesti festivala: Krunoslav Kićo Slabinac i Rajko Dujmić. Nova čitanja njihovih festivalskih uspjeha ponudili su mlade snage Marko Kutlić, Alen Đuras, Gina Damjanović i Luka Nižetić te Jasna Zlokić koja se prisjetila svoje izvedbe Rajkove pjesme "Povedi me“ s kojom je pobijedila na Zagrebfestu 1984.

image
Tarik Filipović vodio je 68. Zagrebački festival
MATEJ GRGIC

Uz sigurnog voditelja Tarika Filipovića, duhovite najave Gine Damjanović i Luke Nižetića te vrhunski orkestar Ante Gele, zaključeno je po mnogo čemu posebno izdanje Zagrebačkog festivala. Publika je ovogodišnji festival pratila pred malim ekranima i na društvenim mrežama, a domaća je pop glazba dobila 20 novih hitova koji će zasigurno obilježiti glazbenu 2021.!

Linker
02. rujan 2021 18:31