Matt Damon sa suprugom i kćerima
 Profimedia, Mega Agency
živa istina

Matt Damon se žalio koliko je novca izgubio, kolega mu je najbolje odbrusio

Matt Damon i Christian Bale zvijezde su novog filma “Ford v. Ferrari” koji nas vraća u 1966. i utrku 24 sata Le Mansa u Francuskoj i time su zaslužili naslovnicu i intervju na više stranice u prestižnom britanskom magazinu GQ. No, mediji prenose Damonovu izjavu iz intervjua u kojoj je priznao da je, odbivši ulogu u Avataru, izgubio, ako ćemo u kunama - više od milijarde.

Oscarom nagrađen redatelj James Cameron ponudio je holivudskom glumcu Mattu Damonu deset posto od zarade epske fantastične pustolovine Avatar ako prihvati ulogu Jakea Sullyja. Kako bilo, 48-godišnjak odbio je ulogu koja je pripala australskom glumcu Samu Worthingtonu (koji glumi i u remakeu "Sudar titana" te u film Mela Gibsona "Hacksaw Ridge"). Dovoljno je reći da je Avatar zaradio 2,5 milijuna dolara, a Damon izgubio 250 milijuna. Običnom smrtniku nezamisliv novac, a i Damon se svaki put kad se toga sjeti, uhvati za glavu.

U najnovijem intervjuu za britanski GQ magazin objasnio je kako se to dogodilo. "Jim Cameron ponudio mi je Avatara, riječima: "Slušaj me. Ne trebam nikoga. Za ovo ne trebam neko zvučno glumačko ime. Ako ti ovo ne uzmeš, naći ću nepoznatog glumca i dati mu ulogu jer film ne treba nužno tebe. Ali, ako prihvatiš, dobivaš deset posto profita od Avatara", rekao je Damon kojega te riječi nisu impresionirale pa je odbio ulogu. Danas o tome govori nešto poniznije.

Ispričao je potom i kako je ovu žalopojku "pjevao" kolegi Johnu Krasinskom dok su zajedno pisali scenarij za film "Obećana zemlja". "Krasinski mi je na to rekao: "Da si prihvatio tu ulogu, ništa u tvom životu ne bi bilo drugačije. Ništa u tvom životu ne bi bilo nimalo drugačije. Jedino što bi ovaj isti razgovor sada vodili u svemiru".

Damon tvrdi da je uvjeren da je na stolu ostavio više novca nego bilo koji drugi glumac na svijetu.

EXCLUSIVE: Matt Damon spotted visiting Portovenere with wife Luciana Barroso, their daughters and some friends
***SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.***.
11 Jul 2019, Image: 457481635, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Matt Damon sa suprugom i kćerima

Linker
06. travanj 2024 14:06