BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Prekipjelo joj

Meghan prkosi kraljici jednom za kraj? 'Dosta mi je drame, ne može nas spriječiti'

Kraljica Elizabeta II. donijela je odluku da Harry i Meghan više ne smiju koristiti riječ "kraljevski" u svojem brendiranju, što je Meghan jako naljutilo. Vojvotkinja smatra da joj kraljica ne može to zabraniti jer "nije da će prodavati olovke i majice", već se baviti stvarima važnim na globalnoj razini.

Iako se činilo da se odlaskom princa Harryja i Meghan Markle u Kanadu stišala drama oko Megxita, čini se da se situacija još više zahuktava.

Naime, kraljica Elizabeta II. ovog je tjedna razgovarala s visokim britanskim dužnosnicima o tome je li primjereno da njezin unuk i njegova supruga i dalje koriste riječ "kraljevski" u svojem brendiranju, s obzirom na to da se njihova internetska stranica, sve društvene mreže i neprofitna organizacija još uvijek zovu "Sussex Royal". Došli su do odluke da Harry i Meghan od proljeća ipak neće smjeti koristiti navedeni naziv, što je potvrdila i njihova glasnogovornica.

London, UK  - The Prince Harry office has confirmed that he and his family will be spending
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi Royal, dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće, neće zvati Fond Sussex Royal", rekla je, dodavši: "Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom Sussex Royal ni na kojem području nakon proljeća 2020."

Ipak, kako navodi Daily Mail, Meghan je zbog ovoga jako ljuta na kraljicu i odlučila joj je prkositi. Uvjerena je da kraljica pravnim putem ne može spriječiti da koristi riječ "kraljevski" jer "Nije da će se baviti prodajom majica i olovaka".

CHESTER, ENGLAND - JUNE 14:  Queen Elizabeth II and Meghan, Duchess of Sussex arrive to open the new Mersey Gateway Bridge on June 14, 2018 in the town of Widnes in Halton, Cheshire, England. Meghan Markle married Prince Harry last month to become The Duchess of Sussex and this is her first engagement with the Queen. During the visit the pair will open a road bridge in Widnes and visit The Storyhouse and Town Hall in Chester.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Getty Images
Na zadatku s kraljicom 2018.

Izvor blizak Meghan rekao je da je njoj dosta drame i da nema više tolerancije za negativnost i za one koji će joj govoriti što ne smije raditi, baš kao ni Harry.

"Projekti na kojima rade Meghan i Harry govore sami za sebe te da su odlučili koristiti to ime kako bi zaštitili kraljevsko ime, a ne na njemu zarađivali", rekao je izvor. Također je rekao da je Meghan napomenula kako njihov sin Archie i Harry imaju u sebi kraljevske krvi i to im "nitko ne može oduzeti, koristili oni riječ "kraljevski" ili ne".

Linker
24. travanj 2024 05:19