NOSILA GA JE 2018.

Melania Trump na dražbi prodaje svoj bijeli šešir: Početna cijena je 250.000 dolara!

Bivša američka prva dama u utorak je najavila da će na dražbi ponuditi svoj šešir širokog oboda koji je nosila 2018., kao i popratne fizičke i digitalne NFT crteže.

Melania je prošli mjesec najavila da pokreće vlastitu NFT (non-fungible token) platformu te je tada predstavila svoju prvu ponudu, vlastitu sliku. Nezamjenjivi tokeni ili NFT su fenomen baziran na kritpotehnologiji koji postaje mainstream, a najčešće se radi o unikatnim digitalnim predmetima, primjerice umjetninama.

'Ponosna sam što mogu najaviti svoj novi NFT, pothvat koji utjelovljuje moju strast prema umjetnosti i koji će podržati moju stalnu predanost djeci kroz inicijativu Be Best', rekla je Trump u izjavi.

image

Bijeli šešir širokog oboda Melania je nosila dok je pratila prvu damu Francuske u obilasku Washingtona 2018.

SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Bijeli šešir širokog oboda, koji je dizajnirao francusko-američki modni kreator Herve Pierre, Melania je nosila dok je pratila prvu damu Francuske Brigitte Macron u obilasku Washingtona, a u sklopu državničkog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona američkoj prijestolnici u travnju 2018., prvoga u Trumpovu predsjedništvu.

Čitajte i: Melania Trump ‘obučena‘ u luksuz prvi put viđena nakon iseljenja iz bijele kuće: Vratila se u New York!

Licitacija za predmet koji će se na dražbi ponuditi pod nazivom "Head of State Collection" održat će se online između 11. i 25. siječnja, korištenjem kriptovalute Solana (SOL).

Na Melanijinoj internetskoj stranici, na kojoj je dražba najavljena, stoji da će nadmetanje početi cijenom od 250.000 dolara, što je trenutačno ekvivalent 1416 SOL-a.

image

Na Melanijinoj internetskoj stranici stoji da će nadmetanje početi cijenom od 250.000 dolara.

RON SACHS/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Kolekciju koja će biti ponuđena na aukciji čine i fizičke i digitalne fotografije Melanije Trump s bijelim šeširom. Obje je izradio francuski umjetnik Marc-Antoine Coulon.

Čitajte i: ‘Očito je gađenje koje osjeća prema tom čovjeku‘: Grimasa bivše prve dame pored Donalda Trumpa postala viralni hit!

U priopćenju stoji da će dio prihoda ići za stipendiranje rada na računalima djece koja u trenutku punoljetnosti moraju napustiti udomiteljske zajednice.

"Kroz novu platformu utemeljenu na tehnologiji djeci ćemo omogućiti stjecanje informatičkih vještina, među kojima su programiranje i razvoj softvera, da bismo im omogućili daljnji razvoj nakon što napuste udomiteljske zajednice", rekla je Melania Trump prije mjesec dana kada je najavila svoj prvi javni projekt od odlaska iz Bijele kuće.

Linker
19. travanj 2024 04:12