Profimedia, ADMedia
OBITELJSKA PATNJA

Michael Douglas progovorio o borbi s ovisnošću: Zabrinut sam za djecu

Glumac Michael Douglas zabrinut je za 18-godišnjeg sina Dylana i 15-godišnju kćer Carys zbog povijesti borbe s ovisnošću u njegovoj obitelji.

74-godišnji glumac je i sam bio na rehabilitaciji zbog ovisnosti o alkoholu i drogama, njegov mlađi polubrat je preminuo nakon što se slučajno predozirao, a najstariji sin je godinama bio ovisnik te je zbog droge proveo gotovo osam godina u zatvoru. Sada je Michael izrazio zabrinutost za svoje dvoje djece koju je dobio u braku s glumicom Catherine Zetom Jones jer smatra kako su velike šanse da su Dylan i Carys naslijedili gen ovisnosti.

- S vremenom sam naučio nešto više o genetici, između ostalih stvari, pa znam da moramo biti oprezni. Ovisnost je postojala s obje strane moje obitelji pa sada mlađu djecu mnogo više držim na oku i mnogo razgovaram s njima o tome – izjavio je Michael koji je 1991. godine završio na rehabilitaciji gdje je proveo 30 dana. Za razliku od njega, njegov polubrat Eric se nije uspio riješiti ovisnosti i 2004. godine se slučajno predozirao nakon dugogodišnje ovisnosti zbog koje je nekoliko puta bio i uhićen.

Ovisnost nije zaobišla ni Michaelovog sina Camerona (39), kojeg je dobio u braku s Diandrom Luker. On je zbog posjedovanja droge proveo gotovo osam godina u zatvoru, a nakon izlaska je potpuno preokrenuo svoj život te je prije godinu dana postao otac.

Michael i Catherine su ovog mjeseca proslavili 18. godina braka u kojem su najponosniji na Dylana i Carys koji žele krenuti njihovim stopama i baviti se glumom. 74-godišnjeg glumca trenutačno možemo gledati u seriji Kominsky Method na Netflixu.

Linker
16. travanj 2024 17:30