Profimedia, Zuma Press - Enterta
Biografski film

Michelle Williams utjelovit će legendarnu Janis Joplin

Biografski film o legendarnoj pjevačici Janis Joplin najavljen je još prije četiri godine. I taman kada su svi pomislili da neće biti ništa od toga, filmska ekipa se pokrenula i ponovno krenula u potragu za glumicom koja bi bila idealna za tu ulogu.

Među onima koje su se našle na popisu izglednih kandidatkinja proteklih godina bile su Amy Adams, Zooey Deschanel i Renée Zellweger, ali čini se da bi legendarnu pjevačicu iz šezdesetih mogla utjeloviti Michelle Williams, To ne bi bio prvi put da glumi stvarnu osobu na velikom ekranu: primila je brojne pohvale za ulogu Marilyn Monroe u filmu „Moj tjedan s Marilyn“, a trenutno promovira dramu „Manchester By The Sea“, izglednom kandidatu za nagradu Oscar. Iza sebe već ima tri nominacije za najprestižniju nagradu u svijetu filma: za uloge u “Moj tjedan s Marilyn“, „Tužna veza“ i „Planina Brokeback“.

Biografski film „Janis“ režira Sean Durkin, najpoznatiji po nagrađenom filmu „Martha Marcy May Marlene“, a scenarij se temelji na knjizi „Love, Janis“ koju je napisala njezina sestra Laura Joplin nakon što je Janis umrla od predoziranja heroinom sa samo 27 godina.

Linker
14. travanj 2024 23:40