Mila uvijek naglašava da bivšem suprugu puno toga duguje
 Maja Jurović
LJUBAV IZNAD SVEGA

Mila Elegović se doselila bivšem suprugu: 'Tu sam doživjela da ljubav ako je prava - nikad ne umire'

Iako više nisu u braku, u teškim vremenima poznata domaća glumica je sve svoje snage upregnula da pomogne bivšem suprugu. Evo što je o toj situaciji otkrila samo za magazin Gloria.

"Pošteno se nisam naspavala od potresa, koji mi je jedno od najstrašnijih iskustava u životu i želim ga što prije zaboraviti. Sigurno mi nikada neće biti inspiracija u bilo kojoj vrsti mojeg umjetničkog izražavanja", govori zagrebačka glumica Mila Elegović koja je razorne udare doživjela u samom centru grada, u stanu bivšeg supruga, fotografa Ivana Balića Cobre.

Kako je on sa 76 godina u skupini visokog rizika od koronavirusa, Mila se nekoliko dana prije toga doselila kako bi mu pomagala u karanteni.

"Sada mu pomažem da se stan u kojem ima dosta oštećenja dovede u normalno stanje, što je trenutačno nemoguća misija. U ovoj situaciji isplivali su na površinu svi nedostaci sustava: u gradskim službama nitko se ne javlja i ni na koji način se ne pomaže ljudima čije su zgrade stradale u potresu. Stoga sam stvari uzela u svoje ruke, a tuga me lovi kad na ulici vidim ostatke srušenih kipova i detalja s pročelja, koja su u tom kvartu nedavno obnovljena - kaže glumica koja se iz obilaska Đorđićeve, Palmotićeve i Petrinjske ulice, kvarta što ga je projektirao pradjed njezina bivšeg supruga, arhitekt Gustav Weller, vratila s neočekivanim ulovom.

Ivan Balić Cobra
Mila u središtu Zagreba nakon potresa

"Samo dan iza potresa s vrhova zgrada u Đorđićevoj srušili su prijeteće skulpture i ja sam se dočepala nosa s jedne od njih. Za mene to simbolizira građansku klasu, povijest iz koje učimo i koja nam poručuje da uvijek postoji sutra. Stan mog bivšeg supruga pretrpio je veliku štetu, stanovi mojih kolega, znanih i neznanih još i više, a ja više nikad neću biti ista. Ali i to je u redu jer u ovim vremenima doznajemo od kakva tkanja su nam duše. Moja ponosno nosi zagrebačke niti. Najljepše od svega jest da u ovim danima komuniciramo jedni s drugima više nego ikada. Jer se trebamo - ističe Mila koja je objasnila da njihova ljubav nikad neće prestati.

Prijateljstvo prije svega

"Nisam očekivala da će mi se to u životu dogoditi, znam da je to neuobičajeno, no naš odnos nije završen. Završila mu je ta neka faza tog nekog bračnog, muško ženskog odnosa, ali on je meni iz nekog razloga potreban, a i ja njemu, pa se taj odnos nastavio. On nema djece, ja nemam djece, on mi je velika podrška, suradnik mi je, i strašno je zaslužan za moju karijeru, jako puno i mislim da se tu razvila neka vrsta mentorstva između nas. Tu sam doživjela da ljubav ako je prava - nikad ne umire, samo prelazi u drugi oblik, ona ne iščezne ako joj ljudi pristupaju s poštovanjem'.

premijera Cabaret Preko veze / Kerempuh / Zagreb 17.02.2019. / foto: Maja Jurovic / Mila Elegovic i Ivan Balic Cobra
Maja Jurović
Mila uvijek naglašava da bivšem suprugu puno toga duguje

Čitajte i:

Bori se protiv zime na špici: Mila Elegović se cijela zabundala, ali i dalje izgleda damski
Mila Elegović iznenadila cijelu špicu: Na stranu lijepi kaput, samo se u atraktivne čizme gledalo
Mila Elegović: 'Imam mnogo neostvarenih želja jer mi život nije ispao kako sam željela'

Linker
04. travanj 2024 11:34