‘Idemo van‘

Mirna u pjesmi progovorila o onom što mnoge muči: ‘To je moj poziv na euforiju i ples izvan četiri zida‘

Kantautorica je objavila novu pjesmu i spot koji izražavaju njenu želju za izlascima i gužvom u kojima smo uživali prije pandemije.

“Kad ljudima zabraniš nešto, onda to još više žele. Barem ja”, uz osmijeh kaže Mirna i upravo to je savršeni uvod u priču o nastanku njezine nove pjesme čiji je spot nedavno izašao. “Krajem proljeća, baš u ono doba kad se počelo flertati s postepenim popuštanjem mjera, istresla sam ono što osjećam na papir, sjela za klavijature, i polako je nastala ova začuđujuće optimistična pjesma”, opisala je Mirna odakle joj je došla inspiracija s kojom se mnogi mogu poistovjetiti.

Pogledajte video

Od proljeća kada je pjesma nastala, do ljeta kada je Mirna objavila spot ipak se situacija s izlascima znatno promijenila - zahvaljujući toplom vremenu i mnoštvu kulturnih i zabavnih događanja svi možemo ipak 'ići van'.

Čitajte i: ‘Po tamburi‘: Branko Uvodić bio je zvijezda premijere, nakon gorkog rastanka s HRT-om, prigrlili ga filmaši i rokeri

"Ovog ljeta sam prilično puno izlazila, bila na raznim eventima i koncertima, a najrecentnije na Pula film festivalu na premijeri filma 'Po tamburi' u kojem glumi Miran”, kazala je za Gloria.hr glazbenica koja je dvije godine u vezi s glumcem i redateljem Miranom Kurspahićem.

image
Mirna i Miran na premijeri filma 'Po tamburi' u Puli.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Zapis vremena

Pjesma “Idemo van” svojevrstan je zapis našeg vremena podijeljenog između želje i mogućnosti, sjećanja na vrijeme bezbrižnosti i iščekivanja njegovog povratka. Pjesmu potpisuje Mirna Škrgatić, a aranžman i produkciju Mark Mrakovčić. Energična i plesna, optimistična unatoč ili možda baš zahvaljujući činjenici da je nastala kao krik slobode, pjesma “Idemo van” daje ljetni predah nešto tamnijem zvuku karakterističnom za Mirnino stvaralaštvo.

Čitajte i: Mirna Škrgatić novim spotom pomaknula granice! Prikazala je potpunu ‘drag queen‘ transformaciju

“Refren je, iskreno, odraz mojih želja za plesom, izlascima, koncertima i vjerujem da nisam sama koja se tako osjećala u posljednje skoro dvije godine. 'Idemo van' je moj poziv na euforiju i radost, plesanje izvan vlastita četiri zida kojih smo se svi dovoljno nagledali”, kaže Mirna, a upravo na toj ideji nastao je i spot u režiji Blaža Grgića iz Mulder Arta.

image
Mirna Škrgatić objavila je pjesmu 'Idemo van'
ANDREA MULDER

U spotu pratimo Mirnu kroz dvije paralelne stvarnosti: jednu koju smo živjeli veći dio godine i onu koju možemo doživjeti sada. Simbolična je prije svega otuđenost kojom se Mirna kreće kroz scene kućnog tuluma koji se vrti od kraja prema početku, dok izlaskom na otvoreno i ona i pjesma doživljavaju svojevrsnu katarzu, ponovni pronalazak vlastite energije i glasa; erupcija energije s kojom se svi možemo poistovjetiti u kratkotrajnoj slobodi ljeta. Ako to nije dovoljan poziv za izaći van, onda je sigurno dovoljan razlog za staviti ovu stvar na repeat.

Kako nam je otkrila ovog ljeta Mirna će kombinirati rad i odmor. "Planovi za ljeto su da vježbam s bendom za koncert 9. rujna u Močvari, pišem nove pjesme, a početkom kolovoza idem odmoriti na Vis”, kazala je glazbenica.

Linker
15. travanj 2024 11:31