BEZ POZNATIH ŠLAGERA

Miro Ungar ne odmara: Vitalni glazbenik nastavlja glazbenu turneju po Jadranu

Novi Vinodolski pa Zadar. U ovim je gradovima Miro Ungar ovoga vikenda održao koncerte, a publici je ponudio malo drugačiji repertoar.

Najveći šarmer hrvatske glazbene scene Miro Ungar u marini Mitan u Novom Vinodolskom imao je koncert za pamćenje. Naš dugogodišnji pjevač i perfomer, s Oridano Gypsy Jazz bandom, ponudio je malo drugačiji repertoar, a u grad na sjeveru Jadrana kroz svoje je izvedbe u vrućoj ljetnoj noći donio i dašak Pariza. Na pozornici mu se pridružila i kolegica, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal. Miro svoju glazbenu turu po Jadranu nastavlja i ovih dana. U subotu je besplatnim koncertom oduševio Zadrane.

image
Miro Ungar
HREN DEJAN

U Zadru ga, kaže, nije bilo više od 30 godina. Posljednji put se na nešto duže vrijeme skrasio u njegovoj blizini krajem 1970-ih kada se smjestio u Petrčanima otkud je obilazio manja mjesta zadarske regije, izvodio svoje poznate šlagere i uživao u malomišćanskim feštama. Prije koncerta objasnio je zašto se ovoga ljeta odlučio za drugačiji glazbeni repertoar.

image
Sanja Doležal
HREN DEJAN

"Neću izvoditi svoje šlagere iz 1970-ih i 1980-ih, odnosno neke druge hitove koje sam povremeno izbacivao. Svirat ćemo gypsy jazz standarde. Složio sam repertoar koji bi mogao biti zanimljiv svima, a ne samo mojoj staroj publici koja me poznaje kao pjevača", rekao je Ungar za Turističku zajednicu grada Zadra.

Jazz je kao žanr Ungar u svoj glazbeni opus prigrlio prije deset godina, kada je upoznao sada već pokojnog jazz gitarista Damira Kukurozovića.

Za koncerte vrijede ista epidemiološka pravila kao za sve druge koncerte ovog ljeta: potrebno je na ulazu u koncertni prostor pripremiti EU COVID potvrdu u digitalnom ili fizičkom obliku.

image
Mitan Marina
HREN DEJAN

Ungar se tako nakon godinu i pol dana ponovo vratio na pozornicu. Niti nakon nekoliko desetljeća karijere ne prestaje zabavljati publiku, a to dokazuje koliko je energičan i vitalan unatoč poznim godinama.

Čitajte i: Dijeli ih 42 godine razlike, ali njihova ljubav cvjeta i dalje: Veliki osmijesi poznatog para govore sve

Čitajte i: VIDEO Sanja Doležal o danima tuge i sjete koje je proživjela zbog menopauze: 'Imala sam žestoke valunge'

Glazbenik je novi polet u životu sigurno dobio otkako je u braku sa 42 godine mlađom damom. Njih dvoje smo u svibnju uhvatili u šetnji zagrebačkom špicom. Iako je Miri ovo četvrti brak, uvijek je napominjao kako mu je baš Sara najveća potpora bez koje ne bi uspio održati karijeru, ali ni energiju i vitalnost.

Linker
20. travanj 2024 05:05