Iskonska zvijezda

Miro Ungar prisjetio se najljepših sjećanja s grupom 4M: ‘Na BBC-u smo bili kao doma‘

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek ‘probijaju‘, sve su to stalni gosti ove glazbene emisije Poprock.hr koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Pjevač Miro Ungar stigao je u emisiju i predstavio pjesmu o Novigradu u kojem već 30 godina provodi svoja ljeta. "Novigrad je jedan mali biser na zapadnoj obali Istre, prekrasan gradić u kojem odmaram, ali i pripremam sljedeću sezonu. I napravio sam pjesmu koju sam posvetio upravo Novigradu. To je stara pjesma jedne Novigrađanke koja je bila nastavnica glazbenog odgoja. Kada sam ju čuo, svidjela mi se i kad sam saznao da nije snimljena, odmah sam ju s Tonijem Eterovićem snimio", rekao je Miro Ungar. Prisjetio se i kraja pedesetih i početka šezdesetih godina:

"U mojim počecima boy bandovi su bili nešto novo, zato je i naša grupa 4M postigla tako dobre rezultate. Išli smo u inozemstvo, nastupali po cijeloj Europi i televizijama raznih zemalja. Posebno su mi upečatljiva naša gostovanja u Londonu 1959. i 1960. godine kada smo čak 3 puta nastupali na BBC-u“. A još zanimljivih i do sad nepoznatih detalja o grupi 4M imat ćemo prilike vidjeti u dokumentarnom filmu u sklopu serijala "A Porina dobiva...", koji će se prikazati na Prvom programu HTV-a 29. studenog u 20:10 h.

Doajen lakih nota Miro Ungar koji svoju odličnu kondiciju zahvaljuje svakodnevnom bavljenju sportom. To što je u svibnju proslavio 83. rođendan ne sprječava ga da redovito igra tenis, a uživa i u plivanju.

image
Miro Ungar aktivan je u sportskim aktivnostima...
GORAN MEHKEK/CROPIX

"U mladosti sam se aktivno bavio vaterpolom i skijanjem. Skijao sam i s Antom Ko­stelićem Gipsom, a 1958. bio sam peti u spustu u Hrvatskoj. Tijekom devet godina koliko sam živio u Parizu igrao sam tenis, što sam nastavio i kad sam se 1974. vratio u Zagreb. Do pretprošle godine bio sam reprezentativac Hrvatske u kategoriji 80 plus, nastupivši na Svjetskom prvenstvu u Umagu.", rekao je Miro Ungar nedavno za magazin Gloria koji svoj dan ne može zamisliti bez fizičke aktivnosti.

Saša Lozar u emisiju dolazi predstaviti svoju novu pjesmu Vrijeme. „Dugo sam čekao da snimim ovu pjesmu, čuvali smo je i imali još prije karantene. Možda je sad stvarno pravo vrijeme za - Vrijeme, snimili smo je i dogodila se dobra vibra. Zadovoljan sam što kreativno radim i u ovim teškim vremenima za izvršavanje te kreativnosti“, rekao je Lozar. Ispričao nam je i sve o novoj suradnji: „Spot je radio Filip Gržinčić iz Rijeke koji mi je otkriće, jako mi se svidjela njegova estetika koju je radio s J.R. Augustom i Baretom. Iako mi nismo slični izvođači, tu je pokazao da ima smisla za fotografiju i sliku, bio je užitak s njim raditi“.

Linker
15. travanj 2024 09:51