Novo lice

Mlada glazbenica Jessa, studira na prestižnom fakultetu: ‘Massimo mi je dao najbolji glazbeni savjet‘

Zadranka irskog podrijetla nedavno je objavila singl ‘Twenty-One‘ čiji je pop zvuk oduševio i njezinog rođaka, proslavljenog producenta sastava UB40 Nick Colgana, a mnogi će u njoj prepoznati pobjednicu nekadašnjeg RTL-ovog glazbenog showa ‘Zvijezde‘.

Iza 21-godišnje Jessa, pravog imena Jessica Atlić McColgan, dug je glazbeni put. Nastupati je počela već u trećem razredu osnovne škole, a kad je imala 17 godina prijavila se u RTL-ov show u kojem je na koncu i pobijedila te je potpisala ugovor s Dallas Records. Na jednom snimanju Zvijezda upoznala je Massima Savića - čiji joj savjet bio najveća vodilja da se nastavi baviti glazbom.

"Massimo mi je prišao i rekao: 'Mala, nemoj nikada pristati na kompromise, ostani svoja', prisjetila se za nas Jesse, koja je danas studentica treće godine audio inježerstva na prestižnom glazbenom fakultetu Pulse College u Dublinu. U sklopu Jessinog fakulteta je studio Windmill Lane Studios, jedan od najpoznatijih u Europi, a profesori su joj producenti koji surađuju za svjetskim zvijezdama Ed Sheeranom, U2, Lady Gagom, Hozierom...

Pogledajte video

"Vrlo je nadahnjujuće kada znaš da su tvoji mentori odnosno profesori radili na albumima poznatih svjetskih glazbenika poput Ed Sheeran, U2, The Script, Spice Girls, Rod Stewart, Gary Barlow… Nastojim upiti svaku sitnicu koja mi se kaže, jer su to profesori s ogromnim iskustvom. Uvijek me zanimalo što se događa u studiju prije i nakon završetka snimanja vokala. Dakle, sve te pripreme i post produkcija koju učim na fakultetu od mojih profesora je nešto što još uvijek smatram nestvarnim; događa li se ovo meni ili ne? Dogodila se situacija kada sam izašla na pauzu popiti kavu i pri povratku na hodniku prođe Hozier i kaže ti Hello! I takvih sličnih situacija ima skoro svaki dan", pripovjeda mlada Zadranka, koja svoju glazbu opisuje kao terapeutsku. Singl "Twenty-One” nije njezina prva pjesma, no prva je koju je sama producirala, uz što je za nju napisala i glazbu i tekst.

image
Mlada pjevačica Jessa upravo je objavila singl 'Twenty-One'.
MAXIMILIAN POHL

Čitajte i: Pobjednik treće sezone ‘The Voicea‘ snažnim koracima grabi naprijed! Velika podrška mu je i djevojka Karla

Bila bi fizičarka

"Za mene je moja glazba u neku ruku ispušni ventil svih mojih trenutačnih osjećaja. Ponekad je stvarno nužna kako bih negativne emocije pretočila u riječi i melodiju. Nakon toga osjećam dućnosti, nekim novim, ljepšim trenucima. I ako je meni glazba pomogla, želim je podijeliti sa drugima, kako bi se i oni mogli poistovjetiti sa mnom i vidjeti da nisu sami", povjerila nam se Jesse, čiji se novi singl odnedavno vrti na streaming platformama.

image
Zadranka studira na prestižnom glazbenom fakultetu Pulse College u Dublinu.
MAXIMILIAN POHL

Da nije glazbenica, bila bi, kaže, fizičarka. "Dugo vremena sam mislila da je moja budućnost eksperimentalna fizika i da ću biti nešto poput Leonarda iz Velikog praska", smije se Jesse, koja je inače rođena u Columbiji. Jessin tata James umirovljeni je diplomat iz Irske čiji je rođak producent Nick Colgan.

"Tata je najviše kriv za moj glazbeni put jer mi je kao maloj uvijek puštao stare engleske punk i rock stvari", kazala nam je Jesse, koja svira i dva instrumenta, gitaru i klavir. Iako se u Dublinu odlično snašla te svoje pjesme piše samo na engleskom jeziku, poslije studija planira se vratiti u Hrvatsku.

image
Jessa je glazbenu karijer započela vrlo mlada.
MAXIMILIAN POHL
Linker
19. travanj 2024 22:15