Reuters
Pod povećalom javnosti

Monegaški princ poručio djevojci princa Harryja: 'Nitko te ne može pripremiti na ono što te očekuje'

Princ Albert II. podijelio je nekoliko savjeta princu Harryju, ali prvenstveno njegovoj djevojci, glumici Meghan Markle koja ga jako podsjeća na njegovu majku.

Izvan blještavila crvenog tepiha, kraljevskih obaveza i povremenih intervjua, rijetko kad dobivamo potpunu sliku onoga što se događa iza zatvorenih vrata kraljevskih obitelji, a najmanje znamo kako se oni osjećaju pod povećalom javnosti. To je tema o kojoj princ Harry i princ William otvoreno govore posljednjih godina, a osobito sada zbog 20. godišnjice smrti njihove majke, princeze Diane. Ona je, kako su nedavno otkrili, često plakala zbog nametljivih paparazza i medijskih napisa kojima se provlačio njihov privatan život. I dok se vojvotkinja Catherine, supruga princa Williama, već naviknula da je pod stalnim povećalom javnosti, isto tek čeka glumicu Meghan Markle, djevojku princa Harryja za koju monegaški princ Albert II. ima par savjeta.

Meghan Markle attends the Elton John AIDS Foundation's 13th Annual An Enduring Vision Benefit in New York October 28, 2014. REUTERS/Andrew Kelly/File Photo - RTX2SGYO
REUTERS
Meghan Markle

Iako su već godinu dana u vezi i ona je već doživjela detaljno "seciranje" privatnog života, monegaškog princa ona jako podsjeća na njegovu majku Grace Kelly. Naime, obje su bile američke glumice prije nego su ušle u kraljevsku obitelj.

- Jedini savjet koji mogu ponuditi je britanski izraz: "Samo mirno i nastavite dalje" – izjavio je princ i dodao da je učenje kraljevskog protokola u kombinaciji s nametljivim medijima poprilično teško, osobito kada je u pitanju britanska kraljevska obitelj. Ipak, Za Meghan Markle je olakotna okolnost to što je kao glumica donekle pripremljena za ono što je očekuje, ali "nitko te ne može u potpunosti pripremiti na to da će ti se ostatak života odvijati pod povećalom javnosti". Monegaški knez otkrio je da je to bilo iznimno teško i za njegovu suprugu, princezu Charlene, a bit će još teži za Markle jer se sada sve širi i društvenim mrežama.

Prince Albert II of Monaco and his wife Princess Charlene stand on the palace balcony during the traditional Sainte Devote procession in Monaco, January 27, 2017.      REUTERS/Eric Gaillard - RTSXMLX
REUTERS

Princ je, jednako kao i britanski prinčevi, ostao bez majke nakon automobilske nesreće 1982. godine, ali uvijek se vodio njezinim savjetom.

- Naučila nas je da moramo učiniti sve kako bismo zaštitili svoj privatan život. Ali isto tako, kraljevski život zahtijeva povremene izlaske pred novinare. Kada bismo odlazili na obiteljske odmore, fotografi bi imali prvih sat vremena. Pustili bismo ih da uzmu sve što im treba i zauzvrat bi ostatak odmora proveli u miru - otkrio je Albert II., koji se i danas pridržava tog pravila i trudi se kontrolirati prisutnost medija u privatnom životu.

Prince Albert II of Monaco, his wife Princess Charlene and their children Prince Jacques and Princess Gabriella stand on the palace balcony during the traditional Sainte Devote procession in Monaco, January 27, 2017.      REUTERS/Eric Gaillard - RTSXN3P
REUTERS
Princ Albert II. sa suprugom, princezom Charlene i njihovim blizancima - princom Jacquesom i princezom Gabriellom

Linker
15. travanj 2024 04:48