Vrlo detaljan

Na HBO dolazi dokumentarac o Tini Turner: Donosi potresnu priču o nasilnom braku iz kojeg je jedva pobjegla

Film će pokriti život i karijeru glazbene dive - sve uspone, padove, lijepe, ružne i one najgore trenutke u kojima se bojala za svoj život.

Nakon što je nominirana za ulazak u Rock & Roll Kuću slavnih, legendarna glazbenica Tina Turner bit će predstavljena u HBO-ovom dokumentarcu koji 27. ožujka dolazi na popularnu streaming platformu. Kako su najavili, dokumentarac jednostavnog naziva TINA prikazat će njezin uspon do slave osobne borbe i borbe u karijeri te njezin status ikone u 80-ima i kasnije.

Čitajte i: Nakon nasilnog braka, moždanog udara i gubitka sina, Tina Turner otkrila što joj je spasilo život

image
Tina Turner nominirana je za ulazak u Rock & Roll Kuću slavnih.
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Dokumentarac će sadržavati i intervjue sa samom umjetnicom, snimljene u njezinom domu u Švicarskoj, nastupe njezinih bliskih ljudi i rijetke arhivske snimke u razdoblju od 60 godina.

O Tini će pričati i Angela Bassett, Oprah Winfrey, Tinin koautor Kurt Loder; dramaturginja Katori Hall koja je napisala mjuzikl o Tininom životu i njezin suprug, Erwin Bach.

image
Tina Turner čak 20 godina je bila u nasilnom odnosu s Ikeom Turnerom.
RALPH DOMINGUEZ/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

TINA je djelo Oscarom nagrađenih redatelja Dana Lindsaya i T.J. Martina i producentske kuće Lightbox koja stoji iza autoriziranog dokumentarnog filma o Whitney Houston iz 2018. godine. Na filmu je radila i producentica Diane Becker koja je nominirana za Emmy.

Žrtva zlostavljanja

Osim lijepih trenutaka u Tininom životu, dokumentarac će pokriti i one manje lijepe, kada je bila žrtva zlostavljanja bivšeg supruga Ikea Turnera. Ike je svoju tadašnju partnericu zlostavljao čak 20 godina. Kada je postalo toliko nepodnošljivo da se bojala za svoj život, Tina ga je ostavila.

image
Tina Turner s bivšim suprugom Ikeom Turnerom.
RETNA/PHOTOSHOT/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Od njega sam otišla bez ičega, morala sam pronaći način kako ću zaraditi za sebe, obitelj, morala sam početi ispočetka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. K tome, bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, ni mjesto gdje bih mogla otići", rekla je jednom prilikom.

Čitajte i: Za nju nema odmora: Tina Turner vratila se na glazbenu scenu remiksom legendarnog hita

image
Tina Turner sa sadašnjim suprugom Erwinom Bachom.
PROFIMEDIA, LAPRESSE

"Do toga je došlo nakon što sam si jednog rekla: 'Dosta mi je, život nije vrijedan življenja ako kanim ostati u ovoj situaciji", nastavila je Turner i dodala da je Ike zadržao sve što su imali i da joj je godinama govorio. "Ako ideš, ideš kako si došla", rekao joj je.

"Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam si: izlaz je - kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom", prisjetila se pjevačica.

Linker
19. travanj 2024 06:25