Mustafa Nadarević
 Darko Tomas / Hanza Media
'Tata je dobro, radi'

Nadarevićeva kći o bolesti oca i lavini koju je pokrenula: 'Ni sada sa svojom pričom ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja'

Nakon što je glumac Mustafa Nadarević otkrio da boluje od raka pluća, oglasila se i njegova kći Nana koja je otkrila da je njezin otac dobro i da radi.

Svega pet dana nakon što je Nana Nadarević (33) pogledala film 'Bombshell', i na svom Instagramu objavila post u kojem govori o važnosti 'Me Too' pokreta, pokrenula se neočekivana lavina reakcija žena iz svih država bivše Jugoslavije. Sve one govore o istome, svojim stravičnim iskustvima sa seksualnim zlostavljanjima.

Kći proslavljenog Mustafe Nadarevića (76) počele su se javljati stotine žena koje su doživjele u svakodnevnom životu. 'Uvijek se najviše priča o silovanju, no 'Bombshell' mi se svidio jer se bavi sivom zonom seksualnog uznemiravanja. Žene kroz život doživljavaju razne oblike seksualnog maltretiranja, a da toga nisu ni svjesne, jer se u našem društvu takve situacije smatraju uvriježenima. Razmišljala sam koliko neugodnih stvari žene doživljavaju kroz život – na poslu, u školi, na faksu, na ulici, u javnom prijevozu, na radnom mjestu..., ma svugdje, a da ih uzimaju pod normalno – govori Nana i sama zatečena eksplozijom poruka pristiglih u njezin inbox, u kojima su žene otvoreno progovorile o svakodnevnim situacijama u kojima su bile žrtve seksualnog nasilja', rekla je Nana u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Nana Nadarević / Instagram
Nana Nadarević

Nana je inače PR menadžerica jednog velikog branda kozmetike, no ova društvena akcija nevezana je uz njezin posao, vezana je isključivo uz želju da se ženama pomogne. 'Progovorile su o nečemu što su možda godinama, desetljećima zatomljavale u sebi i sramile se. Na stotine sam ih pročitala, zahvalila im, a stotine ću tek pročitati ovoga vikenda, čim uhvatim malo više vremena. Želim svakoj od njih odgovoriti i zahvaliti', iznenađena je Nadarević svime što se dogodilo. Iako se još uvijek radi o, kako Nana kaže, totalnoj gerili, priča bi mogla prerasti u nešto više, za žene iznimno važno.

U razgovoru je progovorila i o bolesti svog oca, glumačkog barda Mustafe Nadarevića. Da podsjetimo, nedavno je glumac za Media Servis izjavio kako je, živeći već dulje vrijeme s bolešću, shvatio kako je ona dio života, te da je valja tako i prihvatiti, a s prihvaćanjem je moguće i pobijediti. Kroz osobnu priču želio je dati podršku nacionalnom programu ranog otkrivanja karcinom pluća, koji Hrvatska provodi prva u Europskoj uniji. Njegovi javni istup otkrio je ono što se dugo šuškalo, da je glumac teško bolestan.

Zagreb, 241118. 
Hrvatsko narodno kazaliste.
26. dodjela Nagrade hrvatskog glumista. 
Na fotografiji: Mustafa Nadarevic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / Hanza Media
Mustafa Nadarević

'Tata je dobro, radi... Ni sada sa svojom pričom o bolesti ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja o važnosti odlaska na preglede. Naravno da sam ga podržala u toj njegovoj odluci, kao što i ostale članove obitelji podržavam u njihovima', rekla je Nana o svom ocu i njegovoj odluci da javno otkrije svoju dijagnozu.

'Nemojte biti primitivni i ne bojte se doktora. Strah treba pobijediti i otići na pregled', kazao je Mustafa i tako pokušao podići svijest ljudi o važnosti rane dijagnoze.

Linker
24. travanj 2024 22:00