Strastvena sportašica

Najbrža od svih: Martina Dalić odnijela pobjedu u polumaratonu: ‘Nakon dugo vremena‘

Nekadašnja ministrica i sadašnja prva žena Podravke sudjelovala je u tradicionalnoj utrci križevačkog kraja te je unatoč velikim vrućinama pobijedila u svojoj kategoriji.

Predsjednica Uprave Podravke, nekadašnja potpredsjednice Vlade i bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić u privatno vrijeme strastvena je trkačica, što je pokazala i odličnim rezultatom u svojoj posljednjoj utrci. Dalić je otrčala polumaraton Kalnik-Križevci i osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji za žene starije od 50 godina.

"Nakon dugo vremena ... polumaraton Kalnik Križevci... jako lijepo... ali vruće... 27 stupnjeva na cilju u Križevcima oko 18", napisala je Martina Dalić uz fotografije na tronu kojima se pohvalila prijateljima i pratiteljima na Facebooku.

Tradicionalni Županijski polumaraton “Kalnik – Križevci ’21 – KTC” održao se dvanaestu godinu zaredom, u organizaciji Zajednice športskih udruga Križevci i Atletskog kluba Križevci, start utrke je bio u Kalniku, a cilj u Križevcima.

Čitajte i: Privatni život intrigantne bivše ministrice: Malo spava, puno radi, rijetko kuha, ali je zato ‘slaba‘ na krpice

Potreba za kretanjem

U velikom intervjuu koji je Martina Dalić dala za magazin Gloria otkrila je kako voli trčati, tu je rekreaciju otkrila prije 14 godina, a najčešće trči predvečer. "Krenem od kuće prema Mirogoju ili prema Maksimiru. Volim trčati sama, ne nosim čak ni slušalice", kazala je za Gloriju Dalić.

image
Martina Dalić trči od 2007.
FOTOGRAFIJE: IVAN PERIC/CROPIX

Osim toga ova ekonomistica točno se sjeća dana kada je počela trčati. "Bila je jesen 2007. Još sam bila u Ministarstvu financija i došla sam kući nakon strašno dugačkog i neproduktivnog sastanka, sva ukočena od cjelodnevnog sjedenja. Imala sam silnu potrebu za kretanjem. Istrčala sam van, a taj prvi dan nisam izdržala ni 300 metara. Posljednjih godinu i pol imam, na žalost, manje vremena za trčanje, ali uvijek nastojim da to bude najmanje dva puta tjedno. To mi je najbolja terapija protiv stresa. Osim toga, trčanjem se podiže hormon sreće pa na lakši i jednostavniji način proživljavam svakodnevne situacije", otkrila je za Gloriju.

"Već godinama trčim rutu do sedam kilometara, a u posljednje vrijeme sam smanjila na pet do šest. Pomalo mi idu i godine... Za tu mi udaljenost treba nešto manje od pola sata", kazala je Martina Dalić koja je svoju odličnu fotku dokazala i u posljednjem polumaratonu.

Linker
19. travanj 2024 01:32