Mlada glumica s ekipom iz serijala Tarom Rosandić i Ivanom Hercegom
ZVIJEZDA SERIJALA 'ČISTA LJUBAV'

Najmlađa zvijezda hrvatskih sapunica osvaja sve oko sebe

Devetogodišnja Zagrepčanka Dora Arar, zvijezda TV serijala ‘Čista ljubav’, uživa u svom trenutku slave, no i dalje su joj na prvom mjestu obitelj, škola i prijateljice.

Dok njezine vršnjakinje idu na ritmiku, u glazbenu školu ili na tečaj stranih jezika, devetogodišnja Dora Arar slobodno vrijeme provodi na setu gdje se snima TV serijal "Čista ljubav". I tako već mjesecima. Nakon što su je na audiciji odabrali da glumi djevojčicu Mašu, kćer glavnog junaka Tome, mlada Zagrepčanka zaraznog osmijeha osvojila je kolege na setu serijala Nove TV, ali i naklonost gledatelja.

zagreb 23.09.2017
Dora Arar
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Iznenadila sam se kako zapravo izgleda snimanje. Mislila sam da ću doći, reći svoje i biti slobodna. Nisam znala da prvo ide glumačka, pa tehnička proba, a tek onda snimanje. I obično se sve mora ponoviti nekoliko puta - govori mlada glumica, koja je tremu imala samo uoči prvog dana. No nakon što je odradila zahtjevnu scenu sa svojim tatom iz serijala Ivanom Hercegom i Momčilom Otaševićem, koji igra kontroverznog poduzetnika, sramežljivost je nestala. Kako je zanima i sve oko snimanja, u stankama obilazi ekipu te ih ispituje o tajnama zanata.

Najdraža joj je prostorija za šminkanje, gdje se oduševila umjetnim trepavicama, a u garderobi je već isprobala svaki par štikli. Uz oca Ivana Arara (39), informatičkog stručnjaka i videoentuzijasta, nije bilo šanse da Dora ne završi na malim ekranima. Zajedno su snimili kratki amaterski film "Tajna torbe", a Dora je napravila i nekoliko kratkih videa koje je stavila na svoj YouTube kanal Dornia. Vidjevši koliko njezina djevojčica uživa, majka Antonija Bilić Arar (39), marketinška menadžerica, upisala ju je prije tri godine u dramsku radionicu "4 sobe".

Privatan album
S mamom Antonijom, bratom Damjanom i ocem Ivanom - na putovanju u Londonu

- Kada su me prvi put vidjeli u serijalu, svi su u obitelji bili presretni. Jedino se moj brat Damjan malo rastužio te rekao da i on želi biti na televiziji – prisjetila se Dora Arar, koja je tri godine mlađem bratu ispunila želju te ga povela na snimanje, gdje je statirao u sceni iz vrtića. I ako se oduševila kad je dobila prvi honorar, od kojeg je kupila igraću konzolu Nintendo Switch, a već je podijelila i prve autograme, brzo je shvatila da gluma nije samo "med i mlijeko". Snimanje serijala počelo je prije ljeta pa se na kratkom godišnjem, kada je s obitelji bila na putovanju po Azurnoj obali, morala čuvati od sunca i paziti da joj koža ne potamni, a kosa ostane tamnosmeđa. Ovih pak dana uz školu i snimanja gotovo da nema vremena za išta drugo. Čak su joj i pogodnosti, poput privatnog vozača koji dolazi u školu i vozi je na set, ponekad prava gnjavaža.

Mlada glumica s ekipom iz serijala Tarom Rosandić i Ivanom Hercegom

- Fora je imati vozača i praviti se važan u školi, ali nije nimalo zabavno kada on dođe dok se igram pa moram ići - govori učenica četvrtog razreda koja povremeno prijateljicama ipak otkrije pokoji detalj iz epizoda serijala koje slijede.

Linker
25. travanj 2024 03:10