Saša Burić, Damjan Tadić, Neja Markicević
SUPERBAKE

Najpoznatije domaće bake u ulozi života: 'Ovo je najveća ljubav od svih ljubavi'

Jadranka Kosor, Vanja Horvat, Danijela Dvornik neke su od najpoznatijih domaćih baka: u svojoj najdražoj ulozi uživaju, a bespogovorno su postali i 'baka servisi' uz koje sve funkcionira kao švicarski sat.

Bivša hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor (65) više nije aktivna u javnom političnom životu kao što je to bila od srpnja 2009. do svibnja 2012. dok je vodila državu, ali je zato itekako aktivna u privatnom životu kao baka već nešto više od dvije i pol godine. Otkad ima više vremena za privatni život, sretna je i ispunjenija nego ikada. Ova uloga joj mnogo znači jer ju je i samu odgajala baka, a sinu Lovri i snahi Mateji od velike je pomoći - više puta je istaknula kako joj je sinova sreća na prvom mjestu.

Spica / Zagreb 06.10.2018. / foto: Davor Matota /  Jadranka Kosor i sin Lovro i vjerojatno unuk
foto: Davor Matota
Jadranka Kosor, sin Lovro i unuk

Baka je nedavno postala i Vanja Horvat (46), a svoju je ulogu shvatila vrlo ozbiljno. Odmah se posvetila malenoj djevojčici Viti koju je na svijet donijela njezina kći Nina (25). Sreći u njihovom domu nema kraja, a Vanja je imala potrebu sa svima podijeliti novosti. 'Moje sve, moja sreća najveća na svijetu! Dobro nam došla Vitice naša voljena, princezo malena, volim vas curice moje do beskraja i nazad... toliko sam ponosna i sretna da nema tih riječi kojima se to može opisati'.

Red carpet Xmas by KRIE design, Diamond Palace Casino, 15122017,zagreb
photo boris stajduhar
Boris Štajduhar
Vanja Horvat i Nina Mamić

Titulu najpoznatije bake u Hrvata Danijela Dvornik (51) zaslužila je zbog svoje privrženosti s Balie Dee koja će 13. studenog proslaviti svoj prvi rođendan. ‘Voljela sam muža, volim svoju kćer, volim Obamu, volim i voljela sam u životu, ali ovo je najveća ljubav od svih ljubavi’, izjavila je ponosna baka Danijela Dvornik koja ne krije koliko je uživala u prvom ljetovanju s unukom.

Danijela Dvornik,udovica Dina Dvornika snimljena u Sutivanu na otoku Braču                                                                                      snimio - Sasa Buric 260818
Saša Burić

Neda Ukraden (68) poznata je po svom dobrom i njegovanom izgledu, a pjevačica je ponosna baka šestogodišnjih blizanki Aleksandre i Nede te četverogodišnjeg Dušana. 'Najveću sreću i bogatstvo su mi njihovim rođenjem podarili moja kćer Jelena i zet Predrag i učinili me najponosnijom bakom', rekla je rođena Imoćanka koja često ljetuje u Boki sa svojom kćerkom i unucima.

Tereza Kesovija (80) nedavno je proslavila svoj okrugli rođendan, a uz nju je slavila i njezina omiljena unuka Mila (27). 'Mila zna da sam tu kad god zatreba i da sam, kad god se pojavi, najsretnija na svijetu. Čudesno je, blago, drago, nježno stvorenje koje svoje ime nosi s puno razloga jer je doista mila. Jako je poštena, pravedna', svojedobno je izjavila Tereza. Prema unuci, kaže, nije baka niti je doživljava kao unuku, nego su kao prijateljice. 'Vodimo prekrasne razgovore, što proizlazi iz beskrajne međusobne ljubavi i privrženosti.'

rodjendan Tereza Kesovija / restoran Skenderica / Zagreb 05.10.2018. / foto: Maja Jurovic / Tereza Kesovija i sin Alan i snaha Ljiljana i unuka Mila i njen decko Dalibor Josipovic
Maja Jurović
Tereza Kesovija, sin Alan, snaha Ljiljana, unuka Mila i njezin dečko Dalibor Josipović

Glazbenici Jasna Zlokić (63) se u šezdesetoj godini ispunila želja i po prvi put je postala baka. Njezin sin Igor poznatoj je Velolučanki darovao ulogu koju je dugo priželjkivala. Pjevačica često ističe da njezin suprug Boris i ona odlaze kod unučice svaki dan, a sreću zbog unučice Marie nerijetko dijeli i na Facebooku.

Zagreb, 240815. 
Gunduliceva 6.
U Hrvatskom glazbenom zavodu odrzana je komemoracija za preminulog glazbenika i pjesnika Arsena Dedica.
Na fotografiji: Jasna Zlokic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Zagreb, 240815. Gunduliceva 6. U Hrvatskom glazbenom zavodu odrzana je komemoracija za preminulog glazbenika i pjesnika Arsena Dedica. Na fotografiji: Jasna Zlokic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U slatkom iščekivanju nove uloge je i poznata odvjetnica Jadranka Sloković, a mentorica joj može biti nekadašnja glavna urednica Zabavnog programa HTV-a Ksenija Urličić (78). Čelična Lady HTV-a prvu unuku dobila je prije čak 37 godina, a do danas ih ima čak četvero. Savjet bakama može udijeliti i zaštitni glas slavonske rock grupe Opća opasnost Pero Galić. On je, naime, postao djed u svojoj 42. godini, a u jednom intervju je priznao da ga veseli to što postoji mogućnost da doživi i praunuče.

Linker
15. travanj 2024 07:20