Getty Images
POSLJEDICE BOLESTI

Najprije im je bila 'prevelika', sada je premršava: Gigi Hadid prozvala dežurne kritičare

S negativnim komentarima na račun izgleda ne nose se samo manekenke, ali su one itekako njima više izložene s obzirom na to da je njihovo tijelo uvijek u fokusu. Ovog puta se s dežurnim kritičarima na društvenim mrežama obračunala jedna od najtraženijih manekenki i otkrila da iza njezine mršavosti ne stoji niti ovisnost niti stroga dijeta.

S komentarima na račun svojeg izgleda američka manekenka Gigi Hadid (22) nosi se cijele svoje karijere: prvi odgovor na kritike uputila je još 2015. godine kada je na svojem Instagram profilu objavila komentar na kritike što nema isti tip tijela kao i drugi modeli na modnim revijama.

- Da, imam grudi, imam mišiće, imam stražnjicu, imam bedra, ali ne tražim poseban tretman – napisala je tada, a sada, pak, se našla na potpuno suprotnoj strani jer je dežurnim kritičarima ovog puta - premršava. Ona je samo još jedan u nizu primjera da, bez obzira na to kako izgledaš, što kažeš ili što napraviš, netko će uvijek imati negativnih komentara.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 08:  Model Gigi Hadid walks the runway for Jeremy Scott during New York Fashion Week: The Shows at Gallery I at Spring Studios on February 8, 2018 in New York City.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for New York Fashion Week: The Shows)
Getty Images for New York Fashio
Nosila je modnu reviju za brend Jeremy Scott na Tjednu mode u New Yorku

Hadid se i ovog puta odlučila oglasiti na društvenim mrežama i podsjetila da boluje od Hashimoto bolesti, poremećaja u kojem imunološki sistem napada štitnjaču - što je otkrila još prije dvije godine. U seriji tweetova, Hadid je otkrila kako upravo ta bolest, a ne lijekovi ili ekstremna dijeta kao što su mnogi pretpostavljali, stoji iza promjene njezinog izgleda.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 11:  Gigi Hadid walks the runway at Brandon Maxwell Fall Winter 2018 Collection at the Appel Room on February 11, 2018 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images)
Getty Images
Na predstavljanju nove kolekcije brenda Brandon Maxwell

- Za sve one koji su odlučni u namjeri da otkriju zašto se moje tijelo toliko promijenilo kroz godine, nužno je znati da mi sa 17 godina, kada sam počela nositi revije, bolest još nije bila dijagnosticirana. Oni koji su me nazivali "prevelikom za industriju" zapravo su vidjeli posljedice upale i zadržavanja vode. Prošlih nekoliko godina, otkako sam saznala za bolest, pijem lijekove koji pomažu sa simptomima poput navedenih, kao i s kroničnim umorom, problemima s metabolizmom i slično. Iako stres i česta putovanja također mogu utjecati na tijelo, uvijek sam jela jednako, ali moje tijelo se sada ponaša drugačije jer mi se zdravlje poboljšalo. Možda sam vama premršava, iskreno ovako mršava nisam željela biti, ali iznutra se osjećam zdravije i još uvijek učim "rasti" sa svojim tijelom.

Koristite svoju energiju kako biste podigli one kojima se divite, umjesto da budete okrutni prema onima koje ne volite.

Svoje obraćanje zainteresiranoj javnosti zaključila je s činjenicom da svoj izgled i tijelo ne bi trebala braniti pred drugima te demantirala da je sve mršavija zbog uzimanja droge.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 09:  Gigi Hadid walks the runway at Bottega Veneta Fall/Winter 2018 Collection at the American Stock Exchange on February 9, 2018 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images)
Getty Images
Na reviji Bottega Veneta jesen/zima 2018.

-Neću dalje objašnjavati zašto izgledam tako kako izgledam, baš kao što nitko drugi, čije tijelo ne ispunjava vaša očekivanja, ne bi trebao. I bez osuđivanja drugih, droge nisu moja stvar i prestanite me stavljati u isti koš samo zato što ne razumijete na koji način je moje tijelo sazrelo - napisala je Gigi Hadid te na kraju sve na društvenim mrežama pozvama na empatiju i shvaćanje da nikad ne znaju cijelu priču. Njezin status podržali su brojni njezini prijatelji, ali i modeli poput Ruby Rose i Chrissy Teigen koje su se i same našle na meti dušobrižnika.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 11: Gigi Hadid walks the runway for Prabal Gurung during New York Fashion Week: The Shows at Gallery I at Spring Studios on February 11, 2018 in New York City.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for New York Fashion Week: The Shows)
Getty Images for New York Fashio
Prošetala je modnom pistom u sklopu Tjedna mode u New Yorku i u kreacijama modne kuće Prabal Gurung

Hashimotov tireoiditis je autoimuna bolest i najčešći je uzročnik snižene funkcije štitnjače. Nešto je učestaliji kod žena, a neki od simptoma, koje je često teško povezati s poremećajem, su umor, preosjetljivost na hladnoću, debljanje i napuhnutost.

Linker
19. travanj 2024 22:40