Profimedia, TEMP Rex Features
glumica je shrvana od boli

Najtužniji dani u privatnom životu Jodie Foster: 'Pamtit ću taj osmijeh do kraja života'

Glumica Jodie Foster, poznata po filmovima 'Kad jaganjci utihnu' i 'Contact', trenutno proživljava jedne od najtežih dana u životu. Njezina majka i ujedno menadžerica, Evelyn Foster, preminula je u 90. godini života i to dan nakon što su majka i kći proslavile Majčin dan.

Evelyn "Brandy" Foster, pjevačica, holivudska publicistica i majka poznate glumice Jodie Foster, preminula je u svom domu u Los Angelesu u 90. godini. Upravo je ona zaslužna za procvat karijere svoje kćeri i sina Buddyja kojima je bila menadžerica. Kako je navela njezina obitelj, napustila je ovaj svijet zbog komplikacija povezanih s demencijom.

BEVERLY HILLS, CA - DECEMBER 04:  Actress Jodie Foster (R) and her mother Evelyn
Getty Images

U oproštajnom pismu Jodie je navela kako je njezina majka otišla u miru u ponedjeljak 13. svibnja, samo dan nakon proslave Majčinog dana. "Evelyn je bez sumnje bila najjača osoba koja je njezina obitelj ikad upoznala, prvakinja, borkinja, puna strasti i ljubavi. Pamtit ćemo njezin osmijeh s 'rupicama', velikih zagrljaja i mudrih riječi. 'Nani' nitko nije mogao ništa, tom originalu koji se ne može usporediti s ikim drugim. Neka ona zauvijek živi sa svima nama", napisala je Jodie.

Odrasla u Rockfordu u američkoj saveznoj državi Illinois, Evelyn je bila pjevačica, a 1940. preselila se u Los Angeles. Tamo je upoznala pukovnika američkog zrakoplovstva Luciusa Fostera s kojim se kasnije i vjenčala. Osim Jodie i Buddyja, Evelyn ima još dvije kćeri - Lucindu i Constance. Kasnije se razvela te radila kao publicistica za Arthura Jacobsa, čiji klijenti su bili Grace Kelly, Gregory Peck, James Stewart i Marilyn Monroe. Jodie je imala samo 3 godine kada joj je Evelyn sredila prvu reklamu, a brinula se o njezinoj karijeru sve do osvajanja Oscara za film 'Kad jaganjci utihnu'.

Linker
15. travanj 2024 02:19