VELIKA OBLJETNICA

Nakon majčinog apela, ostavila se poroka: Britanska pjevačica proslavila sedam godina bez kapi alkohola

Pjevačica Florence Welch, vođa grupe Florence and the Machine, ponosno je otkrila da je već sedam godina trijezna, ali se i prisjetila svojih razuzdanih mladenačkih dana ispunjenih pretjeranom količinom alkohola.

Danas sam sedam godina trijezna. Šaljem svu ljubav i podršku svakome tko prolazi kroz teške trenutke, napisala je glazbenica Florence Welch (34) na svojem profilu na Instagramu. "Ako ste potreseni zbog problema s prehranom, alkoholom ili drogama, potpuno vas razumijem. Žudnja da budete negdje drugdje je tako jaka. Ali, molim vas, ne odustajte. Želimo vas na ovoj strani", dodala je.

Riječi pune ponosa, ali i opreza, prva su poruka koju je pjevačica ove godine poslala svojim obožavateljima, ali nije prvi put da je progovorila o problema s alkoholom. Proslavljena hitovima "Dog Days Are Over” i "You've Got the Love”, Florence je dobar dio svoje rane karijere provela intoksicirana. S kreativne strane to nije bio toliki problem, ali njezini najbliži već su se počeli brinuti hoće li uspjeti ostati živa.

"Prestala sam piti s 27 godina, nekoliko mjeseci nakon moje rođendanske zabave na kojoj je moja majka održala govor, zapravo više molbu, mojim prijateljima da me održe na životu i izvan Kluba 27", priznala je glazbenica u emotivnom eseju objavljenom 2019. u britanskom izdanju magazina Vogue. "Klub 27” je naziv za listu poznatih osoba koje su preminule kao 27-godišnjaci, a na njoj se, između ostalih, nalaze glazbenici Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Kurt Cobain i Janis Joplin.

"Iskreno, nije me previše bilo briga hoću li ostati živa", otkrila je Florence Welch, koja se uz ovisnost o alkoholu i drogi borila i s poremećajem prehrane.

Borba s prehranom

"Nisam sigurna je li to zbog društvenog pritiska ili genetske predispozicije za perfekcionizam i tjeskobu (poremećaji u prehrani i ovisnost su česti u mojoj obitelji), ali negdje sam na ovom putu naučila da je sve sa mnom pogrešno. Da nisam dovoljno dobra, dovoljno pametna, dovoljno mršava... Cijelo sam vrijeme bila ljuta sama na sebe. Ne znam kako se to dogodilo. Još uvijek pokušavam shvatiti što to natjera mlade djevojke da krenu u rat protiv samih sebe", napisala je popularna glazbenica.

Prvi korak u bijegu od ovisnosti uvijek je priznanje samome sebi da je dosadašnji put bio pogrešan. Tako je i Florence Welch napravila veliki zaokret u životu, više se posvetila sebi i svojem zdravlju, ali i sama priznaje da njezini demoni nisu u potpunosti nestali.

"Još uvijek mi dolaze, ali na sreću ne toliko jako i često kao ranije. Kada, pak, dođu, pokušavam odoljeti pritisku da ih krenem tjerati votkom ili izgladnjivanjem", kazala je britanska glazbenica.

Linker
09. travanj 2024 02:46